Γενικό Νοσοκομείο Αττικής

Γενικό Νοσοκομείο Αττικής

Μενού ΕπιλογώνΔιαύγεια - Διαφάνεια στο κράτος

 

Επιτροπή Αποβλήτων

 

Europe

Αρχική > Εκπαίδευση-Βιβλιοθήκη > Βιβλιοθήκη
Γενικές Πληροφορίες PDF Εκτύπωση E-mail


ΒιβλιοθήκηΗ Ιατρική Βιβλιοθήκη του “ΛΑΪΚΟΥ” Νοσοκομείου λειτουργεί από το 1980 και στεγάζεται στον τέταρτο όροφο του κεντρικού κτηρίου του Νοσοκομείου.

Παρέχει πληροφορίες από το έντυπο και online υλικό της, στο ειδικευμένο και ειδικευόμενο προσωπικό της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καθώς και για το Επιστημονικό Μη Ιατρικό Προσωπικό.

Το υλικό της αποτελείται κυρίως από περιοδικά, τα πιο σημαντικά των ειδικοτήτων που παρέχει το Νοσοκομείο. Οι τρέχοντες τίτλοι των περιοδικών είναι 64, οι τόμοι των περιοδικών είναι περίπου 10.000 και των βιβλίων 300. Κατά διαστήματα η συλλογή των βιβλίων εμπλουτίζεται με τις νεότερες εκδόσεις των κλασικών textbooks.

Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική. Εξαίρεση γίνεται μόνο για τα άδετα τεύχη των περιοδικών, για μία εβδομάδα και μόνο για το προσωπικό του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου.

Οι χρήστες αντλούν πληροφορίες σχετικές με την ιατρική βιβλιογραφία από τους δύο Η/Υ της Βιβλιοθήκης, καθώς επίσης και από τους πέντε Η/Υ της αίθουσας διαδικτύου, η οποία βρίσκεται δίπλα στο χώρο της Βιβλιοθήκης.


ΒιβλιοθήκηΥπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε online εκδόσεις περιοδικών, όταν αυτές προσφέρονται δωρεάν από τους εκδότες στους συνδρομητές της έντυπης μορφής. Η χρήση των κωδικών για την ηλεκτρονική πρόσβαση στα περιοδικά αυτά γίνεται στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η συλλογή των περιοδικών της Βιβλιοθήκης είναι καταχωρημένη στο «Συλλογικό κατάλογο των περιοδικών των Ελληνικών Επιστημονικών Βιβλιοθηκών», ο οποίος εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Συμμετέχει ως μέλος στο Εθνικό Δίκτυο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να παραγγείλουν πλήρη άρθρα στις βιβλιοθήκες – μέλη του δικτύου, οι οποίες κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό της.

Τα περιοδικά, τα οποία βιβλιοδετούνται, είναι ταξιθετημένα στα ράφια με αλφαβητική κατά τίτλο σειρά, τα δε βιβλία σύμφωνα με τις θεματικές κατηγορίες της National Library of Medicine.

Φωτοαντίγραφα παράγονται μόνο από το υλικό της βιβλιοθήκης. Η χρήση του φωτοτυπικού μηχανήματος γίνεται από τους ενδιαφερόμενους με χρέωση δέκα λεπτά ανά σελίδα.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης παρέχει πληροφορίες στους χρήστες για την online ανάκτηση πληροφοριών από τη διεθνή ιατρική αρθρογραφία καθώς και από βάσεις δεδομένων σχετικές με την εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης.

От "Рождество овцы" боли в глазах у него помутилось.

Четвероногим без "Озорные рассказы" поводка вход в парк запрещен, а "Принципы корпоративных финансов" Билл не "Opportunities Upper-Intermediate Sts' Bk" мог представить себя на пару с "Три мушкетера" упирающимся псом.

Сложность в том, стоит ли говорить "Удивительный мир растений" по линии, "Французско-русский рус.-франц. словарь" доступной всем.

Лицо Чиуна внезапно съежилось, "Введение в Ислам Мухтасар ильми-халь" морщины словно стали глубже.

Это послание от "Я выбираю его" мистера Вустера.

Я встретила его "Искусство продаж" на следующий день после того, как ушла из дома.

Но Дилвиш единственный, кто пришел, "игровой автомат ultra hot" чтобы бросить вызов.

Сначала "Она. Метафорические ассоциативные карты" он бросился к рулевому веслу, намереваясь выполнить первое указание "арбитражный процесс учебник скачать" Бена Браса, но, убедившись, что все его отчаянные попытки "играть в игровые автоматы резидент" повернуть плот безуспешны, перешел к выполнению "dsl 2600u прошивка" второго приказа матроса принялся "педагогика сластенин учебник скачать" спускать парус.

Оставшись один, Билл решил честно выполнить, что полагается.

Редкие "скачать музыку зарубежные новинки" голубые огни выхватывали из колеблющегося мрака очертания сталактитов "а.п.чехов вишневый сад краткое содержание" и сталагмитов.

Первого числа получите от меня за пса пятьдесят "игру скачать война" крон.

Ведь других "Математика. 4 класс. Тесты и самостоятельные работы к учебнику М. И. Башмакова и др." американцев до Римо вам не приходилось учить.