Γενικό Νοσοκομείο Αττικής

Γενικό Νοσοκομείο Αττικής

Μενού Επιλογών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ (Α.Μ.Ε.Α. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ) ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ/ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΔιαύγεια - Διαφάνεια στο κράτος

 

Επιτροπή Αποβλήτων

 

Europe

Αρχική > Διάρθρωση υπηρεσιών και τμημάτων του Νοσοκομείου > Ιατρική Υπηρεσία > ΤΜΗΜΑΤΑ > ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ > ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου εξυπηρετεί τις ανάγκες παροχής φυσικοθεραπευτικής φροντίδας στους νοσηλευόμενους όλων των Κλινικών του Νοσοκομείου. Τα καθήκοντα των φυσικοθεραπευτών είναι πρωτίστως η κινησιοθεραπεία και η αναπνευστική φυσικοθεραπεία, οι οποίες εφαρμόζονται στους ασθενείς κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης με τους ιατρούς των κλινικών.
Οι φυσικοθεραπευτές καλύπτουν: τις χειρουργικές (ορθοπεδική, γυναικολογική ωτορινολαρυγγολογική), και παθολογικές, (νεφρολογική, αιματολογική, Μονάδα Εμφραγμάτων) κλινικές, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού (ΜΜΝ). Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΜΕΘ, καλύπτεται από τους φυσικοθεραπευτές καθημερινά και σε κυκλική βάση, όλες τις ημέρες του χρόνου.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας προβλέπονται 15 θέσεις Φυσικοθεραπείας ΤΕ, και στελεχώνεται από οκτώ (8) φυσικοθεραπευτές, πτυχιούχους ΑΤΕΙ, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΝΠΔΔ), με πολυετή εργασιακή εμπειρία και εξειδικευμένες κλινικές γνώσεις.

Φυσικοθεραπευτές που υπηρετούν στο Τμήμα, κατ’ αλφαβητική σειρά:

1. Βεζύρης Γεώργιος.
2. Δαφερέρας Αναστάσιος ( αναπληρωτής υπεύθυνος τμήματος).
3. Καραγιάννη Καλλιόπη.
4. Κοσμετάτου Ευαγγελία.
5. Λάγιου Χαρίκλεια ( υπεύθυνη τμήματος).
6. Πολίτου Σταυρούλα.
7. Σγουροπούλου Δανάη.
8. Σιμιτσή Ευαγγελία.
9. Τσιμούρτου Αθηνά.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου παράγεται σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, σε συνεργασία με τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας των ΑΤΕΙ. Σπουδαστές τελειόφοιτοι, πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση για την απόκτηση εργασιακής και κλινικής εμπειρίας στην άσκηση του επαγγέλματος.