Γενικό Νοσοκομείο Αττικής

Γενικό Νοσοκομείο Αττικής

Μενού Επιλογών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ (Α.Μ.Ε.Α. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ) ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ/ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΔιαύγεια - Διαφάνεια στο κράτος

 

Επιτροπή Αποβλήτων

 

Europe

Αρχική > Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας
Επισκεπτήριο PDF Εκτύπωση E-mail

Η επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, είναι πολύ σημαντική. Αλλά εξίσου σημαντική είναι η ηρεμία κατά τη νοσηλεία και οι σωστές συνθήκες περίθαλψης για εσάς και τους άλλους ασθενείς.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει θέσει ώρες και κανόνες επισκεπτηρίου, για να υποστηρίξει την ταχεία ανάρρωση των νοσηλευόμενων, την ποιοτική και ασφαλή παροχή υπηρεσιών ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και τη διευκόλυνση του έργου του προσωπικού.

Σας παρακαλούμε:

 

·     Να τηρείτε αυστηρά το ωράριο επισκεπτηρίου

Στις Ειδικές Μονάδες (Μ.Ε.Θ, Μ.ΕΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, Μ.Τ.Ν., Μ.Μ.Ν., Μ.Ε.Λ.) το επισκεπτήριο ορίζεται από την οργάνωση των Μονάδων και αποκλειστικά μόνο σε οικείους/συνοδούς/συγγενείς.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ

Θάλαμοι Ασθενών

Καθημερινά 17.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ.

Σάββατο - Κυριακή - Αργίες

10.00 π.μ. - 12.00 μεσημέρι

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Μ.Ε.Θ.

Καθημερινά 14.00 μ.μ. - 15.00 μ.μ.

Μονάδα Εμφραγμάτων

Καθημερινά

$1-          12.30 μ.μ. - 13.00 μ.μ. και

$1-          18.30 μ.μ. - 19.00 μ.μ.

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Κατόπιν συνεννόησης (πρόκειται για ολιγόωρη παραμονή ασθενών)

Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων-Μ.Ε.Λ.

Ισχύει το ωράριο για επίσκεψη στους θαλάμους ασθενών

Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού-Μ.Μ.Ν.

Κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό της Μονάδας

Χειρουργεία

Αποκλειστικά για συνοδούς ασθενών την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης. Αυστηρά εντός των οριοθετημένων χώρων παραμονής και σε καμιά περίπτωση στον προθάλαμο των Χειρουργείων

ü  Γνωστοποιείστε στους οικείους/φίλους/συγγενείς το ωράριο επισκεπτηρίου

ü  Περιορίστε την πολυκοσμία - Η παρουσία πολλών επισκεπτών παρεμποδίζει το έργο του προσωπικού

ü  Διευκολύνετε, με όποιο πρόσφορο τρόπο, το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών

ü  Την ώρα της ιατρικής επίσκεψης οι επισκέπτες εξέρχονται του Τμήματος Νοσηλείας

ü  Το επισκεπτήριο να γίνεται χωρίς πολλές θορυβώδεις συζητήσεις που πιθανόν να ενοχλούν τους άλλους ασθενείς. Γι' αυτό το λόγο επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία στο θάλαμο όχι παραπάνω από δύο επισκέπτες ανά ασθενή.

ü  Η παραμονή συγγενών και φίλων στους θαλάμους νοσηλείας πρέπει να είναι ολιγόωρη.

ü  Αναβάλετε την επίσκεψη στο Νοσοκομείο εάν είστε άρρωστοι.

ü  Διατήρηση του χώρου καθαρού και σεβασμός στην περιουσία του Νοσοκομείου.

ü  Πλένετε συχνά τα χέρια σας.

·         Η πρόσβαση εξεταζόμενων/πολιτών/εκπροσώπων εταιρειών/προμηθευτών (δηλαδή πέραν του επισκεπτηρίου πολιτών/οικείων/συνοδών/συγγενών στους θαλάμους ασθενών), είναι:

-          Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (και ολοήμερη λειτουργία-απογευματινά ιατρεία), κατόπιν προσυνεννόησης (ραντεβού) με ιατρείο ειδικότητας (ανάλογα με το ωράριο του κάθε ιατρείου)

-          Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατά τις ημέρες συμμετοχής του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης εφημερίας των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ)

-          Διοικητικές υπηρεσίες καθημερινά κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια τμήματα και γραφεία

-          Αποθήκες σύμφωνα με το ωράριο που έχει συμφωνηθεί για την παραλαβή των υλικών

·         Να συμμορφώνεστε με τους κανόνες λειτουργίας των Τμημάτων του Νοσοκομείου.

·         Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων με σκοπό την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διότι :

-          Παρεμποδίζεται η ορθή διαχείριση του προγράμματος καθαριότητας.

-          Παρεμποδίζεται το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και η άμεση πρόσβασή τους στους ασθενείς.

-          Δεν είναι δυνατή η διασφάλιση του ελέγχου καθαριότητας των καθισμάτων/πολυθρόνων.

-          Υπάρχει κίνδυνος διασποράς μικροβίων και μετάδοσης νοσημάτων (από άρρωστο σε άρρωστο και από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο).

·         ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Υπάρχει μέριμνα και στους περισσότερους θαλάμους έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τηλεοράσεις.

·         Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος παιδιών και εφήβων με σκοπό την επίσκεψη ασθενών στους θαλάμους νοσηλείας, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού. Οι ανήλικοι επισκέπτες πρέπει να συνοδεύονται.

·         Οι συνοδοί οι οποίοι παραμένουν στους θαλάμους με ειδική άδεια, πρέπει:.

$1ü  να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας

$1ü  να μην κάθονται στα κρεβάτια των ασθενών

$1ü  να μην φέρνουν και να μην τοποθετούν λουλούδια στους θαλάμους

$1ü  να μην αποθηκεύουν τρόφιμα, αναψυκτικά και καφέδες, γιατί μεταβάλλονται σε εστίες μικροβίων

·         Η πρόσβαση σε κάθε χώρο του Νοσοκομείου, για πολίτες που δεν διαθέτουν σχετική νομιμοποίηση, όπως απορρέει από τα δικαιώματα πρόσβασης στις κατάλληλες υπηρεσίες για τη φύση της ασθένειας των νοσηλευόμενων, είναι ελεγχόμενη και μπορεί να επιτρέπεται κατόπιν χορήγησης ειδικής άδειας.

·         Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση εντός του Νοσοκομείου (προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα)

·         Ειδικότερα, στους θαλάμους των ασθενών (Κλινικά Τμήματα και Ειδικές Μονάδες) και στα Εξωτερικά Ιατρεία, η πρόσβαση ελέγχεται για τους εξής λόγους:

ü  Διασφάλισης του ιατρικού απορρήτου

ü  Προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

ü  Προστασίας των δικαιωμάτων του νοσοκομειακού ασθενούς και συγκεκριμένα των δικαιωμάτων:

-          προστασίας του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής

-          παροχής φροντίδας με τον οφειλόμενο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

-          ποιότητας και ασφάλειας

ü  παροχής φροντίδας όχι μόνο την εν γένει άσκηση ιατρικής και νοσηλευτικής, αλλά της παροχής παραϊατρικών υπηρεσιών, της κατάλληλης διαμονής και μεταχείρισης και της αποτελεσματικής διοικητικής και τεχνικής εξυπηρέτησης.

ü  Λήψης μέτρων για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων που συνδέονται με τη νοσηλεία ασθενών σε χώρους παροχής υγείας.

ü  Προστασίας των δικαιωμάτων των επαγγελματιών υγείας και των λοιπών εργαζομένων προς αποφυγή πρόκλησης εμποδίων στην προσπάθειά τους να παράσχουν τις υπηρεσίες τους και δη το καλύτερο δυνατό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης.

·         Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου-Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις, αποβάλλονται άμεσα από το Νοσοκομείο. Οι παραβάτες ασθενείς λαμβάνουν πειθαρχικό εξιτήριο.

·         Το Τηλεφωνικό Κέντρο δεν δύναται να συνδέσει τηλεφωνικές κλήσεις στο δωμάτιο νοσηλείας και να πραγματοποιήσει εξερχόμενες κλήσεις. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ζητήστε τη βοήθεια του Νοσηλευτικού Προσωπικού και της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

·         Συμβάλετε στην προσπάθεια του τμήματος Αιμοδοσίας για κάλυψη αναγκών σε αίμα.

·         Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν προβλέπεται η ελεύθερη άσκηση οποιασδήποτε εμπορικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας στους χώρους του Νοσοκομείου είτε από φυσικό είτε από νομικό πρόσωπο, με τις παρακάτω εξαιρέσεις:

-          Λειτουργικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (π.χ. εσωτερικός έλεγχος, αποκομιδή αποβλήτων, φύλαξη, κ.ά.), οι οποίες μπορούν να ανατίθενται σε ιδιώτη πάροχο υπηρεσιών, ακολουθώντας τις ισχύουσες διατάξεις και την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

-          Λειτουργία ή εκμίσθωση χώρων και εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου για μη ιατρικές υπηρεσίες σε νοσηλευόμενους, σε εξεταζόμενους, σε επισκέπτες και σε προσωπικό (π.χ. κυλικείο, κ.ά.), που μπορούν να εκχωρούνται για εκμετάλλευση σε ιδιώτη, κατόπιν σχετικής σύμβασης, με σκοπό τον προσπορισμό εσόδων.

Οι εισερχόμενοι στους χώρους του Νοσοκομείου χωρίς την άδεια των υπεύθυνων οργάνων ή παραμένοντες εντός αυτών παρά τη βούληση της υπηρεσίας, διαπράττουν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και διώκονται σύμφωνα με τη διάταξη του άρ. 334 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα.