Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Ανακοινώσεις Βιβλιοθήκης

20/7/2022

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 21/7/2022 έως 26/8/2022

Καλές διακοπές!

6/7/2022

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η ετήσια συνδρομή μας στη βάση κλινικών δεδομένων UPTODATE ANYWHERE ανανεώθηκε και θα ισχύει έως 30 Ιουνίου 2023. Η πρόσβαση στη βάση είναι εφικτή από όλους τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης  και του  Νοσοκομείου. Για τους εγγεγραμμένους χρήστες (ειδικευμένο και ειδικευόμενο ιατρικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου) υπάρχει η δυνατότητα λήψης της εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο και tablet. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη (τηλ. 6256).

08/06/2022

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε η ετήσια συνδρομή μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Case Reports (http://casereports.bmj.com). Η διάρκεια της συνδρομής θα είναι από 1/6/2022  έως  31/5/2022 και η πρόσβαση στο περιοδικό θα είναι εφικτή από όλους τους υπολογιστές του Νοσοκομείου.

Το BMJ Case Reports είναι ένα ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό το οποίο δημοσιεύει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Οι περιπτώσεις υποβάλλονται με βάση ένα συγκεκριμένο πρότυπο (http://casereports.bmj.com/site/about/guidelines.xhtml) και υποβάλλονται σε ανασκόπηση πριν δημοσιευθούν (peer-review).

To BMJ Case Reports δεν λαμβάνει impact factor αλλά περιλαμβάνεται στο PubMed. Με δεδομένη τη δυσκολία δημοσίευσης των ενδιαφερουσών περιπτώσεων σε περιοδικά τα οποία δεν απαιτούν τέλος δημοσίευσης (publication fee), το BMJ Case reports είναι μια εναλλακτική επιλογή. Για να δημοσιεύσει κανείς μια περίπτωση πρέπει να είναι συνδρομητής. Η Βιβλιοθήκη έχει εξασφαλίσει συνδρομή για ένα έτος  επομένως μπορείτε να υποβάλλετε για δημοσίευση όσες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις θέλετε. Είναι σημαντικό όταν υποβάλλετε μια περίπτωση σαν affiliation να εμφανίζεται σαν ΠΡΩΤΗ το Λαϊκό Νοσοκομείο (Laikon Hospital) και μετά, για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, το Πανεπιστήμιο (Medical School, National & Kapodistrian University of Athens). Για τους κωδικούς πρόσβασης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη (6256).

20/12/2021
H Βιβλιοθήκη του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» θα παραμείνει κλειστή κατά τη διάρκεια των εορτών 21/12 έως 31/12/2021.
Καλά Χριστούγεννα, με υγεία το 2022

11/8/2021

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 12/8/2021 έως 27/8/2021.   Καλό καλοκαίρι!

1/7/2021

Σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια συνδρομή μας στη βάση κλινικών δεδομένων UPTODATE ANYWHERE ανανεώθηκε και θα ισχύει έως 30 Ιουνίου 2022. Η πρόσβαση στη βάση είναι εφικτή από όλους τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης  και του  Νοσοκομείου. Για τους εγγεγραμμένους χρήστες (ειδικευμένο και ειδικευόμενο ιατρικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου) υπάρχει η δυνατότητα λήψης της εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο και tablet. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη (τηλ. 6256).

9/6/2021

H Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή

από 10/6/2021 έως 18/6/2021.

28/4/2021

H Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή κατά τη διάρκεια των εορτών 29/4/2021  έως 5/5/2021.  Καλό Πάσχα!

1/4/2021

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε η ετήσια εγγραφή της βιβλιοθήκης μας ως μέλος στο Ερευνητικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοιατρικής (Scientific & Biomedical Information Centre/SBC) , θα ισχύει έως 30/4/2022  και τα οφέλη περιλαμβάνουν τα εξής:

–  Πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές της βιβλιοθήκης (βάσεις δεδομένων, όπως Medline with full text EBSCO, UptoDate, Cochrane Library, Embase, Clinical Key, PsycArticles, OVID, OCLC, Florida Electronic Library, Web of Science, PsycArticles, Access Medicine, Access Surgery, Access Physiotherapy, Access Emergency Medicine, Academic Search Complete, Business Source Complete, κλπ)  και τις συλλογές (περιοδικά και βιβλία), δηλαδή πάνω από 3.500 ηλεκτρονικά περιοδικά πλήρους κειμένου, όπου τα μέλη θα μπορούν να τα διαβάζουν ηλεκτρονικά και να κατεβάζουν τα άρθρα του περιοδικού που τους ενδιαφέρει σε pdf μορφή.

–  Αυξανόμενη συλλογή πάνω από 7.500 ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία επίσης μπορούν να κατεβάζουν σε pdf μορφή.

  –  Ελεύθερη αναζήτηση βιβλιογραφίας και υπηρεσία έρευνας, CITATION INDEXES κλπ. – Υπηρεσία παράδοσης εγγράφου χωρίς κόστος.

Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τα άρθρα από περιοδικά της βιβλιοθήκης SBC &  άλλες βιβλιοθήκες (σε περίπτωση διαδανεισμού από Βιβλιοθήκη της  Ελλάδας ή του εξωτερικού).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου.

 

22/12/2020
H Βιβλιοθήκη του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» θα παραμείνει κλειστή κατά τη διάρκεια των εορτών 28/12 έως 31/12/2020.
Καλά Χριστούγεννα, με υγεία το 2021

30/11/2020

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε η ετήσια συνδρομή μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Case Reports (http://casereports.bmj.com). Η διάρκεια της συνδρομής θα είναι από 1/12/2020  έως  31/12/2021 και η πρόσβαση στο περιοδικό θα είναι εφικτή από όλους τους υπολογιστές του Νοσοκομείου.

Το BMJ Case Reports είναι ένα ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό το οποίο δημοσιεύει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Οι περιπτώσεις υποβάλλονται με βάση ένα συγκεκριμένο πρότυπο (http://casereports.bmj.com/site/about/guidelines.xhtml)

και υποβάλλονται σε ανασκόπηση πριν δημοσιευθούν (peer-review).

To BMJ Case Reports δεν λαμβάνει impact factor αλλά περιλαμβάνεται στο PubMed. Με δεδομένη τη δυσκολία δημοσίευσης των ενδιαφερουσών περιπτώσεων σε περιοδικά τα οποία δεν απαιτούν τέλος δημοσίευσης (publication fee), το BMJ Case reports είναι μια εναλλακτική επιλογή. Για να δημοσιεύσει κανείς μια περίπτωση πρέπει να είναι συνδρομητής. Η Βιβλιοθήκη έχει εξασφαλίσει συνδρομή για ένα έτος  επομένως μπορείτε να υποβάλλετε για δημοσίευση όσες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις θέλετε.

Είναι σημαντικό όταν υποβάλλετε μια περίπτωση σαν affiliation να εμφανίζεται σαν ΠΡΩΤΗ το Λαϊκό Νοσοκομείο (Laikon Hospital) και μετά, για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, το Πανεπιστήμιο (Medical School, National & Kapodistrian University of Athens).

Για τους κωδικούς πρόσβασης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη (6256)

1/10/2020

Χρήση του αναγνωστηρίου και μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στη Βιβλιοθήκη είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και  η τήρηση της προβλεπομένης απόστασης  του ενάμισυ (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων στο χώρο της Βιβλιοθήκης και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτή.

Η μέγιστη παραμονή κάθε χρήστη στο αναγνωστήριο δεν θα ξεπερνά τις δύο ώρες.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, προηγείται  στην εξυπηρέτηση το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

20/7/2020

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης θα βρείτε  δύο νέα link:

 1. 1. Αναζήτηση ιατρικών βιβλίων της Βιβλιοθήκης (OPEN ABEKT) https://laiko.openabekt.gr/ Πρόκειται για τον κατάλογο συγγραμμάτων της Βιβλιοθήκης με δυνατότητα διαδικτυακής αναζήτησης και ο οποίος θα εμπλουτίζεται με το ήδη υπάρχον υλικό της συλλογής καθώς και  με νέα βιβλία μετά από αγορά ή δωρεά.
 2. Αναζήτηση βιβλίων σε ελληνικές Βιβλιοθήκες (OPEN ABEKT) http://catalogue.openabekt.gr/

Καλό καλοκαίρι !

Η Βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή από 24/7 έως 3/8 και 13/8 έως 31/8

17/7/2020

Σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια συνδρομή μας στη βάση κλινικών δεδομένων UPTODATE ANYWHERE ανανεώθηκε και θα ισχύει έως 30 Ιουνίου 2021. Η πρόσβαση στη βάση είναι εφικτή από όλους τους Η/Υ του Νοσοκομείου. Για τους εγγεγραμμένους χρήστες (ειδικευμένο και ειδικευόμενο ιατρικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου) υπάρχει η δυνατότητα λήψης της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο και το tablet. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη.

 

30/6/2020

Σας ενημερώνουμε ότι η συνδρομή μας στη Βάση  UPTODATE λήγει σήμερα. Η ανανέωση της συνδρομής βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας  στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

22/6/2020

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου μας έχει εξασφαλίσει δοκιμαστική πρόσβαση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στο Sanford Guide. Πρόκειται για τον γνωστότερο οδηγό για την αντιμετώπιση λοιμώξεων, HIV και ηπατίτιδας. Η πρόσβαση αφορά όλους τους οδηγούς (Antimicrobial Therapy, HIV/AIDS, Hepatitis).

Η πρόσβαση γίνεται μέσω υπολογιστών του δικτύου του νοσοκομείου στη διεύθυνση https://webedition.sanfordguide.com Δεν χρειάζεται να βάλετε κωδικό κλπ.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και στο κινητό σας: Μπείτε στη σελίδα https://webedition.sanfordguide.com, ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ακολουθείτε τις οδηγίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Collection (κόκκινη και άσπρη εικόνα)

 

3/4/2020

https://www.ekt.gr/covid-19

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) δημιούργησε αυτή την ιστοσελίδα με σκοπό να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση στην ερευνητική κοινότητα και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Επιστημονικές Δημοσιεύσεις Ανοικτής Πρόσβασης

Οργανισμοί

E-learning: Webinars / Instructional & Training Material

Videos – Podcasts

Πηγές επιστημονικών δεδομένων

                                                                                          Χάρτες & Γραφήματα           

Ευρωπαϊκή έρευνα & COVID-19

Μπορείτε επίσης να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη του ΓΝΑ Λαϊκό για αναζήτηση βιβλιογραφίας από διεθνείς επιστημονικές ηλεκτρονικές πηγές όπως UPTODATE ANYWHERE, BMJ CASE REPORTS, EMBASE, CLINICAL KEY,  EBSCO,  κ.ά.

19/3/2020

https://www.ekt.gr/el/library/news/23772

Ερευνητικά άρθρα και επιστημονική πληροφόρηση για τον COVID-19 από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Τα φαινόμενα έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19 έχουν οδηγήσει πολλούς εκδότες να ανοίξουν -έστω παροδικά- επιστημονικά άρθρα και να δημιουργήσουν ειδικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες ενημέρωσης για την αξιόπιστη πληροφόρηση των ερευνητών σχετικά με αυτόν τον ιό.

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, στην προσπαθειά της να ενισχύσει το έργο των ερευνητών των Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έχει επιλέξει πηγές επιστημονικής πληροφόρησης που εστιάζουν στον κορωνοϊό COVID-19 και που σε αυτή τη φάση διατίθενται με ελεύθερο και ανοικτό τρόπο. Οι πηγές αυτές συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα ενημέρωσης https://library.upatras.gr/news/covidinformation.

Κάθε νέα αξιόλογη πηγή πληροφόρησης και δεδομένων θα προστίθεται, αφού πρώτα κριθεί ότι συγκεντρώνει έναν σημαντικό όγκο αξιόπιστης πληροφορίας.

20/12/2019

Η Βιβλιοθήκη Θα παραμείνει κλειστή από 23/12/2019 έως 7/1/2020

Καλά Χριστούγεννα.

 

3/10/2019

H  Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δοκιμαστική πρόσβαση , 1/10/2019-30/10/19,  για τις βάσεις Medline Complete και Dynamed της EBSCO. Η πρόσβασή ανοίγει από την ιστοσελίδα http://search.ebscohost.com/ , από όλους τους Η/Υ του Νοσοκομείου.  Απομακρυσμένη πρόσβαση είναι εφικτή για το ιατρικό προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου με κωδικούς  που παρέχονται από τη Βιβλιοθήκη.

9/9/2019

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε η ετήσια συνδρομή μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Case Reports (http://casereports.bmj.com). Η διάρκεια της συνδρομής θα είναι έως  31/8/2020 και η πρόσβαση στο περιοδικό θα είναι εφικτή από όλους τους υπολογιστές του Νοσοκομείου.

Το BMJ Case Reports είναι ένα ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό το οποίο δημοσιεύει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Οι περιπτώσεις υποβάλλονται με βάση ένα συγκεκριμένο πρότυπο (http://casereports.bmj.com/site/about/guidelines.xhtml)

 και υποβάλλονται σε ανασκόπηση πριν δημοσιευθούν (peer-review).

To BMJ Case Reports δεν λαμβάνει impact factor αλλά περιλαμβάνεται στο PubMed. Με δεδομένη τη δυσκολία δημοσίευσης των ενδιαφερουσών περιπτώσεων σε περιοδικά τα οποία δεν απαιτούν τέλος δημοσίευσης (publication fee), το BMJ Case reports είναι μια εναλλακτική επιλογή. Για να δημοσιεύσει κανείς μια περίπτωση πρέπει να είναι συνδρομητής. Η Βιβλιοθήκη έχει εξασφαλίσει συνδρομή για ένα έτος  επομένως μπορείτε να υποβάλλετε για δημοσίευση όσες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις θέλετε.

Είναι σημαντικό όταν υποβάλλετε μια περίπτωση σαν affiliation να εμφανίζεται σαν ΠΡΩΤΗ το Λαϊκό Νοσοκομείο (Laikon Hospital) και μετά, για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, το Πανεπιστήμιο (Medical School, National & Kapodistrian University of Athens).

Για τους κωδικούς πρόσβασης επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη

9/8/2019

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ 12/8 /2019 ΕΩΣ 30/8/2019

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

11/7/2019

Σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια συνδρομή μας στη βάση κλινικών δεδομένων UPTODATE ANYWHERE ανανεώθηκε και

θα ισχύει έως 30 Ιουνίου 2020. Η πρόσβαση στη βάση είναι εφικτή από όλους τους Η/Υ του Νοσοκομείου.

Για τους εγγεγραμμένους χρήστες υπάρχει η δυνατότητα λήψης της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο και το tablet.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη.

24/4/2019

Η βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 25/4/2019 έως 3/5/2019.

Καλό Πάσχα!

19/4/2019

       Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη, μετά από έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, εξασφάλισε ετήσια εγγραφή ως μέλος στο στο

Ερευνητικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοιατρικής (Scientific & Biomedical Information Centre/SBC) , έως 31/5/2020,  και τα οφέλη που θα αποκομίσει είναι τα εξής:

-Πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές της βιβλιοθήκης του SBC (περίπου 90 βάσεις δεδομένων  , όπως Medline with full text EBSCO, UptoDate,

Cochrane Library, Embase, Clinical Key, APA PsycArticles,OVID, Galegroup κλπ) και τις συλλογές (περιοδικά και βιβλία), δηλαδή πάνω από 3.500 ηλεκτρονικά περιοδικά.

– Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τα άρθρα από περιοδικά της βιβλιοθήκης SBC &  άλλες βιβλιοθήκες (σε περίπτωση διαδανεισμού από Βιβλιοθήκη της  Ελλάδας ή του εξωτερικού).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη.

Καλό Πάσχα!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                                   15/4/2019

Μετά την ευγενή δωρεά χρηστών της Βιβλιοθήκης,  η Συλλογή μας εμπλουτίστηκε με πρόσφατα τεύχη του

περιοδικού Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής καθώς και  με τα παρακάτω συγγράμματα:

Άτλας Αιματολογίας / Ι. Χρ. Μελέτη, 2η έκδ., 2008

Atlas of Hematology / J. Ch. Meletis, 3rd ed., 2009

Από το Αιματολογικό Εύρημα στη Διάγνωση / Ι. Χρ. Μελέτη, 7η έκδ., 2009

Νυκτερινή Παροξυντική Αιμοσφαιρινουρία / Ι. Χρ. Μελέτη, 2011

Εγχειρίδιο Χειρουργικής – Αλγόριθμοι / Ι. Γκρινιάτσος, Π. Μιχαήλ, Η. Μπαστούνης, 2007

Κακώσεις του Θώρακα / Π. Μιχαήλ, 2002 

17/12/2018

Η Βιβλιοθήκη Θα παραμείνει κλεστή από 18/12/1018 έως 4/1/2019

Καλές Γιορτές!

15/10/2018

Στο link της Βιβλιοθήκης του ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ με τίτλο «Ελληνικά Ιατρικά Περιοδικά – Αλφαβητικός και Θεματικός Κατάλογος» θα βρείτε πληροφορίες για τα ελληνικά ιατρικά περιοδικά που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας από το 1836. Πηγές για τη συλλογή των στοιχείων είναι οι Κατάλογοι της Βιβλιοθήκης του ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ  (Αλφαβητικός Κατάλογος και Κατάλογος των Επιστημονικών  Περιοδικών με Εθνική Αναγνώριση), ο Εθνικός Συλλογικός Κατάλογος των Επιστημονικών Περιοδικών του ΕΚΤ καθώς και οι Ιστοσελίδες των περιοδικών που εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή. 

28/9/2018   

Η Βιβλιοθήκη του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» σας προσκαλεί  την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12-1μμ στην παρουσίαση του ηλεκτρονικού περιοδικού BMJ Case Reports (πρόσβαση και απεριόριστη δημοσίευση άρθρων όλων των ιατρικών ειδικοτήτων), στο Αμφιθέατρο του Λαϊκού Νοσοκομείου “Φαίδων Φέσσας” (1οςόροφος). Η παρουσίαση θα γίνει από τoν κoN. Μανέτα, Αποκλειστικό αντιπρόσωπο του περιοδικού στην Ελλάδα και τον κο Μ. Σαμάρκο, Αναπλ. Καθηγητή ΑΠΚ. Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσουν ερωτήματα ακροατηρίου.

6/8/2018

H Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 7 έως 17 Αυγούστου.                               Καλό καλοκαίρι!

 3/8/2018

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώθηκε η ετήσια συνδρομή μας στη βάση κλινικών δεδομένων UPTODATE ANYWHERE και θα ισχύει έως 30 Ιουνίου 2019. Η πρόσβαση στη βάση είναι εφικτή από όλους τους Η/Υ του Νοσοκομείου. Για τους εγγεγραμμένους χρήστες υπάρχει η δυνατότητα λήψης της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο και το tablet. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη.

3/5/2018

Σας ενημερώνουμε ότι η ανανεώθηκε η ετήσια συνδρομή μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJCASEREPORTS (http://casereports.bmj.com). Η διάρκεια της συνδρομής θα είναι έως 30/4/2019 και η πρόσβαση στο περιοδικό θα είναι εφικτή από όλους τους υπολογιστές του Νοσοκομείου.

Το BMJCASEREPORTSείναι ένα βραβευμένο ηλεκτρονικό περιοδικό που προσφέρει πρόσβαση σε μια αξιολογημένη πολύτιμη συλλογή περιπτώσεων (casereports) έτσι ώστε οι επαγγελματίες υγείας να μπορούν να βρουν εύκολα σημαντικές πληροφορίες σχετικά με κοινές αλλά και σπάνιες περιπτώσεις (cases). Στους γιατρούς του Νοσοκομείου προσφέρεται η δυνατότητα να αποστείλουν τα άρθρα τους, να αξιολογηθούν και να δημοσιευθούν (http://casereports.bmj.com/site/about/guidelines.xhtml ). Είναι σημαντικό όταν υποβάλλετε μια περίπτωση σαν affiliation να εμφανίζεται σαν ΠΡΩΤΗ το Λαϊκό Νοσοκομείο (Laikon Hospital) και μετά, για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, το Πανεπιστήμιο (Medical School, National & Kapodistrian University of Athens).

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνδρομής:

Μπορείτε να υποβάλλετε όσα άρθρα σας ενδιαφέρουν χωρίς περιορισμό.

Να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα/περιπτώσεις.

Να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα όλο το υλικό του περιοδικού για διδακτικούς λόγους.

Για τον κωδικό υποβολής των άρθρων σας και για onlineσεμινάρια εκπαίδευσης παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου.

30/3/2018

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ  ΑΠΟ 2/4/2018 – 9/4/2018

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ

ΑΠΟ

14 /12 /2017 ΕΩΣ 2/1/2018

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

30/11/2017

     Σε συνέχεια της ενημέρωσης για την συνδρομή της Βιβλιοθήκης στο BMJ Case Reports, σας υπενθυμίζουμε ότι το BMJ Case Reports είναι ένα ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό το οποίο δημοσιεύει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Οι περιπτώσεις υποβάλλονται με βάση ένα συγκεκριμένο πρότυπο και υποβάλλονται σε ανασκόπηση πριν δημοσιευθούν (peer-review).

To BMJ Case Reports δεν λαμβάνει impact factor αλλά περιλαμβάνεται στο PubMed. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Με δεδομένη τη δυσκολία δημοσίευσης των ενδιαφερουσών περιπτώσεων σε περιοδικά τα οποία δεν απαιτούν τέλος δημοσίευσης (publication fee), το BMJ Case reports είναι μια εναλλακτική επιλογή. Για να δημοσιεύσει κανείς μια περίπτωση πρέπει να είναι συνδρομητής. Η Βιβλιοθήκη έχει εξασφαλίσει συνδρομή για ένα έτος (μέχρι τον Απρίλιο  του 2018) επομένως μπορείτε να υποβάλλετε για δημοσίευση όσες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις θέλετε. Για τους κωδικούς πρόσβασης επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη. Είναι σημαντικό όταν υποβάλλετε μια περίπτωση σαν affiliation να εμφανίζεται σαν ΠΡΩΤΗ το Λαϊκό Νοσοκομείο (Laikon Hospital) και μετά, για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, το Πανεπιστήμιο (Medical School, National & Kapodistrian University of Athens).

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο όλων των δημοσιευμένων περιπτώσεων αρκεί να μπείτε από υπολογιστή στο δίκτυο του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού είναι : http://casereports.bmj.com

17/10/2017 

 Η Βιβλιοθήκη του Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ» σας προσκαλεί  την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12-1μμ στην παρουσίαση της  Βάσης  Δεδομένων UPTODATE, στο Αμφιθέατρο του Λαϊκού Νοσοκομείου “Φαίδων Φέσσας” (1οςόροφος).

 Η παρουσίαση θα γίνει από την κα Καλομοίρα Μπισιάδη, Υπεύθυνη Πωλήσεων της Uptodate για την Ελλάδα και θα εστιάσει κυρίως στις δυνατότητες και τα οφέλη της Βάσης (Ζωντανή επίδειξη μέσω αναζητήσεων στην UPTODATE).

 Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσουν ερωτήματα ακροατηρίου.

11/8/2017

Η Βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή από 14/8 έως 1/9/2017

Καλό καλοκαίρι!

7/7/2017

  Σας  ενημερώνουμε   ότι  ανανεώθηκε η ετήσια συνδρομή μας στη βάση κλινικών δεδομένων  UPTODATE, στο νέο τύπο συνδρομής  UPTODATE ANYWHERE και θα ισχύει έως 30 Ιουνίου 2018.

Η πρόσβαση στη βάση είναι εφικτή από όλους τους  Η/Υ του Νοσοκομείου.  Για τους εγγεγραμμένους χρήστες  υπάρχει δυνατότητα λήψης της εφαρμογής στο κινητό και το tablet.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη.

25/5/2017

Στα πλαίσια της ετήσιας  συνδρομής μας στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Case Reports, σας ενημερώνουμε ότι  την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 4:00:00 PM EEST – 5:00:00 PM EEST

θα γίνει το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο, σχετικό με τον τρόπο υποβολής των άρθρων σας (απεριόριστα  άρθρα – χωρίς χρέωση) .

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή σας στα  Links:

https://bmjwebinar.adobeconnect.com/laiko_bmj_case_reports/event/event_info.html

ή

https://eventsemea1.adobeconnect.com/content/connect/c1/2270490900/en/events/event/shared/default_template_simple/event_landing.html?scoid=2417074733&_charset_=utf-8

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη για περισσότερες πληροφορίες.

25/4/2017

Από  1/5/2017  θα ξεκινήσει η ετήσια συνδρομή στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Case Reports  ( http://casereports.bmj.com ) και θα είναι εφικτή από όλους τους υπολογιστές του Νοσοκομείου.

To BMJ Case Reports είναι ένα βραβευμένο ηλεκτρονικό περιοδικό που προσφέρει πρόσβαση σε μια αξιολογημένη πολύτιμη συλλογή  περιπτώσεων (case reports) έτσι ώστε οι επαγγελματίες υγείας να μπορούν να βρουν εύκολα  σημαντικές πληροφορίες σχετικά με κοινές αλλά και σπάνιες περιπτώσεις (cases).

Σημαντική είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους γιατρούς του Νοσοκομείου  να αποστείλουν τα άρθρα τους , να αξιολογηθούν και να δημοσιευθούν. ( http://casereports.bmj.com/site/about/guidelines.xhtml )

Κατά την διάρκεια της ετήσιας συνδρομής:

Μπορείτε να υποβάλλετε όσα άρθρα σας ενδιαφέρουν χωρίς περιορισμό. ( Ο κωδικός για την υποβολή των άρθρων είναι 935983 )

Να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα/περιπτώσεις.

Να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα όλο το υλικό του περιοδικού για διδακτικούς λόγους.

Για σεμινάρια online εκπαίδευσης παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου.

23/12/2016

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 27/12/2016 έως 5/1/2017                                          

Καλά Χριστούγεννα!

18/10/2016

Σας ενημερώνουμε  ότι η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση – έως 18/11/2016 – στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Case Reports. Η πρόσβαση είναι εφικτή από όλους τους Η/Υ του Νοσοκομείου.

To BMJ Case Reports είναι ένα βραβευμένο ηλεκτρονικό περιοδικό που προσφέρει πρόσβαση σε μια αξιολογημένη πολύτιμη συλλογή  περιπτώσεων (case report) έτσι ώστε οι επαγγελματίες υγείας να μπορούν να βρουν εύκολα  σημαντικές πληροφορίες σχετικά με κοινές αλλά και σπάνιες περιπτώσεις (cases). 

Σημαντική είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους γιατρούς του Νοσοκομείου  να αποστείλουν τα άρθρα τους , να αξιολογηθούν και να δημοσιευθούν

Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου:

Μπορείτε να υποβάλλετε όσα άρθρα σας ενδιαφέρουν χωρίς περιορισμό

Να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα/περιπτώσεις

Να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα όλο το υλικό του περιοδικού για διδακτικούς λόγους

        Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την βιβλιοθήκη.

5/8/2016

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από  8 έως 26 Αυγούστου.

Καλό καλοκαίρι!

28/6/2016

 

Σας ενημερώνω ότι από την 1 Ιουλίου 2016 ξεκινά η ετήσια συνδρομή του ΓΝΑ  «Λαϊκό» στην evidence based medicine βάση δεδομένων  UpToDate.

 Έτσι από κάθε υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet του νοσοκομείου θα έχετε πρόσβαση χωρίς username και password, απλώς επισκεπτόμενοι το site: www.uptodate.com.

 Προκειμένου να πραγματοποιηθούν  ενημερωτικά σεμινάρια σχετικά με τη χρήση της βάσης σε ομάδες ιατρών που το επιθυμούν, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ή στις Κλινικές του Νοσοκομείου, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου.

Η UpToDate είναι μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων σχεδιασμένη ώστε να παρέχει έγκυρες και ενημερωμένες απαντήσεις, σε ερωτήσεις που προκύπτουν κατά την διάγνωση και θεραπεία των ασθενών. Περιλαμβάνει πάνω από 10.500 κλινικά άρθρα, καλύπτοντας 23 ιατρικές ειδικότητες

22/12/2015

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή  από 24/12/2015 έως 8/1/2016

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

4/9/2015

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 7/9/2015 έως 11/9/2015.

6/7/2015

Το περιοδικό JOURNAL OF CLINICAL ONCOLOGY (έντυπη έκδοση) θα διατίθεται στη βιβλιοθήκη του  Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ» από τον κ. Π. Παναγιωτίδη, καθηγ.  A’ ΠΠΚ. Έχουμε ήδη παραλάβει τα τεύχη Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015.

Στη Συλλογή μας υπάρχουν τεύχη του περιοδικού αυτού, προηγούμενων ετών και καλύπτουν την χρονική περίοδο 1995 – 1996 & 1998 – 2005.

19/2/2015

 Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστεί από 20/2/2015  έως 27/2/2015

13/8/2014

 Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστεί από 14/8/2014  έως 5/9/2014

 Καλό καλοκαίρι!

22/5/2014

To Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας  προσφέρει δωρεάν, έως 31-5-2015, την υπηρεσία   iScience 14. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει όλα τα sessions που παρουσιάστηκαν στο  ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας  (> 200 sessions, >400 hours). H CCM International είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος του American College of Cardiology παρέχοντας την υπηρεσία iScience 14.Για εγγραφή, πληκτρολογήστε www.cmeoncall.com/iscience/pfizer και εισάγετε τον κωδικό pfizer.

2/5/2014

Tο trial στη βάση UPTODATE παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα και θα λήξει  στις 31/5/2014.

 

18/2/2014

Ελεύθερη πρόσβαση, από οποιοδήποτε τερματικό του Νοσοκομείου, στη βάση κλινικών πληροφοριών UPTODATE έως 30 Απριλίου 2014.

Μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη για περισσότερες πληροφορίες.

 

3/12/2013

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ BMJ LEARNING ΕΩΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

 

25-7-2013

H Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 26-7-2013 έως 19-8-2013

Καλό καλοκαίρι!

 

12/06/2013

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική χρήση της ιατρικής βάσης δεδομένων CLINICAL KEY του εκδότη Elsevier, η οποία διαρκέσει έως 09/07/2013

 

Η πρόσβαση στη Βάση γίνεται οποιαδήποτε στιγμή από όλο το προσωπικό του

νοσοκομείου ταυτόχρονα εντός (αναγνώριση μέσω σταθερών διευθύνσεων ΙΡ) και εκτός (αναγνώριση μέσω username & password) τοπικού δικτύου του νοσοκομείου. Για την απόκτηση username & password μπορείτε να κάνετε εγγραφή στη Βιβλιοθήκη.

 

Η βάση δεδομένων CLINICAL KEY περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ιατρικών περιοδικών συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών της σειράς ClinicsofNorthAmerica (πάνω από 500 τίτλοι), βιβλίων (πάνω από 800 τίτλοι) και βίντεο επεμβάσεων (PROCEDURES, πάνω από 9000), καθώς και το διαγνωστικό εργαλείο FIRSTCONSULT.

 

11/06/2013

Ανανέωση συνδρομών των επιστημονικών περιοδικών  2013

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανανέωση των έντυπων και ηλεκτρονικών συνδρομών μας στα επιστημονικά περιοδικά  για το έτος 2013 και ότι τα τεύχη παραλαμβάνονται κανονικά, σύμφωνα με τη ροή της έκδοσης.

 

29/04/2013

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 02/05/2013 έως 10/05/2013

Καλό Πάσχα!

 

31/01/2013
ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ BMJ LEARNING ΕΩΣ 24/02/2013.

Σας γνωρίζουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση έως την 24η Φεβρουαρίουστο BMJ Learning ένα διαδυκτιακό εργαλείο εκμάθησης , εκπαίδευσης και  αξιολόγησης,  του BritishMedicalJournal Group για τους  επαγγελματίες υγείας

Οφέλη για τους χρήστες

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Μέχρι 1000 διαδραστικές  ενότητες διαθέσιμες ανάλογα με το αντικείμενό σας

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Διαδραστικός  ιστοχώρος με σκοπό να υποστηρίξει την προσωπική σας  ανάπτυξη

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Εξασφάλιση της έγκαιρης ενημέρωσής σας με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και δεδομένα όσον αφορά την εκπαίδευσή σας , την πρακτική σας εξάσκηση, την αξιολόγηση και την επαναξιολόγησή σας

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Ενότητες βασισμένες στις ενδείξεις και  υποκείμενες σε διαδικασία κρίσης κατά τη δημοσίευσή τους

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Διαχειρίζεστε το δικό σας  « χαρτοφυλάκιο BMJ»  έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ελέγξετε την πρόοδο σας

Νέοι Χρήστες

Ως νέος χρήστης θα πρέπει να κάνετε εγγραφή  μέσα  από Η/Υ της Βιβλιοθήκης ή του Νοσοκομείου.

Πηγαίνετε στο www.learning.bmj.com και πατήστε στη σύνδεση «Register here – στην μέση αριστερά» και η σελίδα εγγραφής θα  σας μεταφέρει στο My Account έτσι  ώστε  να καταχωρήσετε πληροφορίες  σχετικά με τα ενδιαφέροντα του αντικειμένου και της ειδικότητας σας. Όταν ολοκληρώσετε την καταχώρηση των στοιχείων σας , πιέστε Register .

Εγγεγραμμένοι

Όταν  καταχωρήσετε τα στοιχεία σας μέσω του  νοσοκομείου, η BMJ Learning θα σας καταχωρήσει στο σύστημα της και θα σας επιτρέψει  να έχετε  πρόσβαση στο συγκεκριμένο ιστοχώρο από οποιονδήποτε απομακρυσμένο υπολογιστή . Για την είσοδο σας , πληκτρολογείστε τον  προσωπικό σας κωδικό και το όνομα χρήστη που επιλέξατε κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας της εγγραφής σας.  Αφού  έχετε εισάγει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης  πατάτε το «Sign In»  στην αρχική σελίδα. Αυτό θα σας μεταφέρει  στον ιστοχώρο της BMJ Learning και έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν.

Μπορείτε να εντοπίσετε τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν χρησιμοπιώντας το search bar ή να περιηγηθείτε στις ενότητες και να επιλέξετε όποιες σας ενδιαφέρουν.Κάθε ενότητα στην εισαγωγική της σελίδα σας προσφέρει σύντομη ενημέρωση για το περιεχόμενο,τους συγγραφείς,τους οργανισμούς πιστοποίησης,το είδος με το οποίο είναι οργανωμένη η παρουσίαση και διάρκεια για να ολοκληρωθεί.

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη οργάνωσης των ενοτήτων.

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Interactive case histoty

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Just in type

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Read,Reflect,respond

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Video and Audio

<!–[if !supportLists]–>· <!–[endif]–>Multiple Choice Questiosn

Μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας portfolio αποθηκεύοντας όλα τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν,τις ενότητες που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε ή όποιες θέλετε να τρέξετε μελλοντικά.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε  εκπαίδευση  ή τεχνική υποστήριξη παρακαλώ πηγαίνετε στο  www.group.bmj.com/training ή  απευθυνθείτε στη βιβλιοθήκητου Νοσοκομείου ή στον αντιπρόσωπο του BMJ Group,Κο Μανέτα Νίκο,manetasn@gmail.com.

Σας εύχομαι

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος

 

ΗΒιβλιοθήκη του ‘ΓΝΑ Λαϊκó

θα παραμείνει κλειστή

από 24 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου 2013

 

Κυριακή Σουμελίδου

 

euxes

 

1-11-2012

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 2-11-2012 έως 7-11-2012

 

23-10-2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση  έως 21-12-2012, στο περιοδικό SCIENCE (www.sciencemag.org )

Η πρόσβαση είναι εφικτή  από τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης ή του Νοσοκομείου,
στις  βάσεις :
* Science: 1997-current issue
* Science Classic 1880-1996
* ScienceNOW
* Science Signaling
* Science Translational Medicine

 

16-12-2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση έως 31 Δεκεμβρίου 2012 στη φαρμακευτική βάση Lexicomp.

Η πρόσβαση είναι εφικτή στην ιστοσελίδα http://online.lexi.com/lco/action/home/switch μέσω IP Address ή με username / password: laiko / lexicomp για χρήστες εκτός του Νοσοκομείου.

Η βάση Lexicomp εμπεριέχει πληροφορίες από τρεις διαφορετικές ιατρικές βάσεις:

Α) Βάση κλινικής ιατρικής Harrison’s Principles of Internal Medicine

Β) Βάση φαρμάκων Lexicomp / AHFS,  βάση Martindale

Γ) Drugs,  Facts and Comparisons

 

12-09-2012

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ CLINICAL KEY ΑΠΟ 17-9-2012 ΕΩΣ 17-11-2012

 

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από  13-8-2012 έως 31-8-2012

Καλό καλοκαίρι!

 

29/06/2012

 

Ανανέωση συνδρομών των επιστημονικών περιοδικών  2012

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανανέωση των έντυπων και ηλεκτρονικών

συνδρομών μας σε επιστημονικά περιοδικά  για το έτος 2012 και ότι τα τεύχη παραλαμβάνονται κανονικά, σύμφωνα με τη ροή της έκδοσης.

 

13/06/2012

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ALEXANDRIA ΕΩΣ 31-3-2013

 

23/05/2012

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ BEST PRACTICE έως 31-7-1012

 

10/4/2012

Η βιβλιοθήκη

θα παραμείνει κλειστή  11/4/2012 – 23/4/2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

 

26/3/2012

Σας γνωρίζουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση έως την 30η Απριλίουστο  περιοδικό BMJ Case Reports ( από Η/Υ της Βιβλιοθήκης ή του Νοσοκομείου ).

 

To BMJ Case Reports είναι ένα βραβευμένο ηλεκτρονικό περιοδικό που προσφέρει πρόσβαση σε μια αξιολογημένη πολύτιμη συλλογή  περιπτώσεων (case report) έτσι ώστε οι επαγγελματίες υγείας να μπορούν να βρουν εύκολα  σημαντικές πληροφορίες σχετικά με κοινές αλλά και σπάνιες περιπτώσεις (cases).Είναι η μεγαλύτερη εννιαία συλλογή εκθέσεων/περιπτώσεων σε απευθείας σύνδεση με περισσότερα από 3025 άρθρα από περισσότερες από 70 χώρες.To BMJ Case Report αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο νέο περιοδικό για το 2010 από την Association of Learned and Professional Society Publishers.

 

Σημαντική είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους γιατρούς του Νοσοκομείου  να αποστείλλουν τα άρθρα τους , να αξιολογηθούν και να δημοσιευθούν. Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες όπως αναφέρονται στις  οδηγίες χρήσης για την δημοσίευση άρθρων και εισάγετε τον κωδικό  Your Fellowship Code is: 935983

που αντιστοιχεί στο Νοσοκομείο , υποχρεωτικά σε κάθε περίπτωση.

 

Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου:

Μπορείτε να υποβάλλετε όσα άρθρα σας ενδιαφέρουν χωρίς περιορισμό

Να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα/περιπτώσεις

Να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα όλο το υλικό του περιοδικού για διδακτικούς λόγους

 

Υποστηρικτικές ιστοσελίδες

Σύντομη παρουσίαση

How to write a full text case report

How to submitt a full case report

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την βιβλιοθήκη.

 

14/3/2012

Σας γνωρίζουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση έως την 30η Απριλίου στο BMJ Learning ( www.learning.bmj.com ) ένα διαδυκτιακό εργαλείο εκμάθησης , εκπαίδευσης και  αξιολόγησης,  του BritishMedicalJournal Group για τους  επαγγελματίες υγείας

Οφέλη για τους χρήστες

 • Μέχρι 1000 διαδραστικές  ενότητες διαθέσιμες ανάλογα με το αντικείμενό σας
 • Διαδραστικός  ιστοχώρος με σκοπό να υποστηρίξει την προσωπική σας  ανάπτυξη
 • Εξασφάλιση της έγκαιρης ενημέρωσής σας με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και δεδομένα όσον αφορά την εκπαίδευσή σας , την πρακτική σας εξάσκηση, την αξιολόγηση και την επαναξιολόγησή σας
 • Ενότητες βασισμένες στις ενδείξεις και  υποκείμενες σε διαδικασία κρίσης κατά τη δημοσίευσή τους
 • Διαχειρίζεστε το δικό σας  « χαρτοφυλάκιο BMJ»  έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ελέγξετε την πρόοδο σας

Νέοι Χρήστες

Ως νέος χρήστης θα πρέπει να κάνετε εγγραφή  μέσα  από Η/Υ της Βιβλιοθήκης ή του Νοσοκομείου.

Πηγαίνετε στο www.learning.bmj.com και πατήστε στη σύνδεση «Register here – στην μέση αριστερά» και η σελίδα εγγραφής θα  σας μεταφέρει στο My Account έτσι  ώστε  να καταχωρήσετε πληροφορίες  σχετικά με τα ενδιαφέροντα του αντικειμένου και της ειδικότητας σας. Όταν ολοκληρώσετε την καταχώρηση των στοιχείων σας , πιέστε Register .

 

Εγγεγραμμένοι

Όταν  καταχωρήσετε τα στοιχεία σας μέσω του  νοσοκομείου, η BMJ Learning θα σας καταχωρήσει στο σύστημα της και θα σας επιτρέψει  να έχετε  πρόσβαση στο συγκεκριμένο ιστοχώρο από οποιονδήποτε απομακρυσμένο υπολογιστή . Για την είσοδο σας , πληκτρολογείστε τον  προσωπικό σας κωδικό και το όνομα χρήστη που επιλέξατε κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας της εγγραφής σας.  Αφού  έχετε εισάγει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης  πατάτε το «Sign In»  στην αρχική σελίδα. Αυτό θα σας μεταφέρει  στον ιστοχώρο της BMJ Learning και έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν.

Μπορείτε να εντοπίσετε τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν χρησιμοπιώντας το search bar ή να περιηγηθείτε στις ενότητες και να επιλέξετε όποιες σας ενδιαφέρουν.Κάθε ενότητα στην εισαγωγική της σελίδα σας προσφέρει σύντομη ενημέρωση για το περιεχόμενο,τους συγγραφείς,τους οργανισμούς πιστοποίησης,το είδος με το οποίο είναι οργανωμένη η παρουσίαση και διάρκεια για να ολοκληρωθεί.

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη οργάνωσης των ενοτήτων.

 • Interactive case histoty
 • Just in type
 • Read,Reflect,respond
 • Video and Audio
 • Multiple Choice Questiosn

Μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας portfolio αποθηκεύοντας όλα τις ενότητες που σας ενδιαφέρουν,τις ενότητες που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε ή όποιες θέλετε να τρέξετε μελλοντικά.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε  εκπαίδευση  ή τεχνική υποστήριξη παρακαλώ πηγαίνετε στο  www.group.bmj.com/training ή  απευθυνθείτε στη βιβλιοθήκητου Νοσοκομείου ή στον αντιπρόσωπο του BMJ Group,Κο Μανέτα Νίκο,manetasn@gmail.com.

 

Κυριακή Σουμελίδου

Βιβλιοθηκονόμος

Ιατρική Βιβλιοθήκη

Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο

Τηλ:  213 2061762, 2132061056 (εσωτ. 6256)

 

15/1/2012

Σας γνωρίζουμε ότι η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική χρήση της Βιβλιογραφικής βάσης δεδομένων MD CONSULT του εκδότη Elsevier.

H πρόσβαση στη Βάση διαρκεί από 15/1/2012 έως 15/3/2012και είναι εφικτή από τους Η/Υ του Νοσοκομείου.

Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας user name & password για όλους τους χρήστες προκειμένου να έχουν πρόσβαση και εκτός Νοσοκομείου (γραφείο ή σπίτι), με την προϋπόθεση ότι η εγγραφή θα γίνει σε Η/Υ της Βιβλιοθήκης.

Συνοπτικά η MD CONSULT προσφέρει στον χρήστη τα παρακάτω:

Πρόσβαση σε 51 Βιβλία αναφοράς (reference books)

Πρόσβαση στα πλήρη κείμενα από το έτος 1995 μέχρι σήμερα, 54 σημαντικών ιατρικών περιοδικών και 34 Clinics of North America

Πρόσβαση σε μία εύχρηστη φαρμακευτική βάση με πληροφορίες για χιλιάδες φάρμακα και στις τελευταίες εξελίξεις και νέα από φαρμακευτικές εταιρείες και την FDA (Food and Drug Administration).

Κλινικές και χειρουργικές εικόνες (clinical/surgical images)

Πρακτικές κατευθύνσεις (practice guidelines) τακτικά ενημερωμένες και ταξινομημένες κατά θέμα για εύκολη χρήση

Αναλύσεις πραγματικών  υποθέσεων (case studies)

Τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική για κάθε ειδικότητα

Ευρύτερη έρευνα σε όλες τις πηγές πληροφόρησης

Πάνω από 10.000 φυλλάδια για την ενημέρωση των ασθενών

MY PDA – POCKET CONSULT (πρόσβαση μέσω κινητής συσκευής)

 

05/01/2012

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 9/1/2012 έως 13/1/2012.

10/11/2011

 

Σας ενημερώνουμε ότιη Βιβλιοθήκητου Νοσοκομείου  εξασφάλισε  πρόσβαση στο trial,έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011,  της βάσης  δεδομένων Best Practicewww.bestpractice.bmj.com –  που έχει δημιουργηθεί από το British Medical Journal (BMJ), με δυνατότητα επέκτασης έως 31 Ιανουαρίου 2012.

Χρήστες μπορεί να είναι όλοι οι  επαγγελματίες υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί τεχνικοί, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ) του Νοσοκομείου.

Κάθε χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο

εντός ή εκτός του Νοσοκομείου.

 

Στην βάση αυτή μπορείτε να δείτε παθήσεις (για όλες τις ειδικότητες), συμπτώματα, προτεινόμενες εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, δοσολογίες, guidelines, full text όπου είναι δωρεάν, βιβλιογραφικές παραπομπές, πρόγνωση, μονογραφίες φαρμάκων, διασύνδεση με την βάση δεδομένων Martindale(=ευαγγέλιο φαρμακοποιών, αλλά χρήσιμο και στους γιατρούς), πληροφοριακά φυλλάδια για ασθενείς, να κρατήσετε σημειώσεις κλπ. Σημειώστε το βασικό interface , εκτός από αγγλικά υπάρχει και στα ελληνικά.

 

H Best Practice είναι αξιόπιστη πηγή πληροφορίας  και έχει αξιολογηθεί με πολύ υψηλή βαθμολογία σε όλους τους διαγωνισμούς αξιολόγησης αντίστοιχων εργαλείων.

 

Πρακτικά:

(α) μπείτε στην διεύθυνση http://www.bestpractice.bmj.com

(β) στην σελίδα που εμφανίζετε, εντοπίστε πάνω δεξιά τα πεδία

E-mail και ακριβώς από κάτω το Password

(γ) πληκτρολογήστε και στα δύο πεδία τον  κωδικό: greece

& πληκτρολογήστε το πλήκτρο Enter

 

(δ) χρησιμοποιείστε υπολογιστή (νοσοκομείο, ιατρείο, σπίτι) ή τον φυλλομέτρει του κινητού σας και πιθανόν το Apps ‘Best Practice’ ειδικά για το iPhone (είναι δωρεάν).

 

5/5/2011

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 9/5/11 έως 25/5/11.

 

5/4/2011

Ανανέωση Συνδρομών 2011

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την υπογραφή της Σύμβασης για την ανανέωση των συνδρομών η Βιβλιοθήκη παραλαμβάνει τεύχη τρέχοντος έτους.

Στα δωρεάν από τους εκδότες ηλεκτρονικά περιοδικά θα υπάρχει σύνδεση σύμφωνα με τους όρους που αυτοί θέτουν.

 

1/8/2010

Λόγω θερινών διακοπών η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 2-8-2010 έως 23-8-2010

 

1/8/2009

uptodate

Από οποιοδήποτε τερματικό του Ιδρύματος μπορείτε να συνδεθείτε ελεύθερα από 1/8/2010:

www.uptodate.com/online.

 

 

12/8/2009
Nέες Συνδρομές Περιοδικών

Σας ενημερώνουμε ότι η  Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με συνδρομές για τα παρακάτω έντυπα επιστημονικά περιοδικά:

 • DERMATOLOGIC CLINICS
 • HEMATOLOGY/ONCOLOGY CLINICS OF NORTH AMERICA
 • IMMUNOLOGY AND ALLERGY CLINICS OF NORTH AMERICA
 • NEUROLOGIC CLINICS
 • RHEUMATIC DISEASES CLINICS OF NORTH AMERICA
 • UROLOGIC CLINICS OF NORTH AMERICA

7/8/2009

uptodate

Το UpToDate είναι μία ηλεκτρονική, αναλυτικότατη πηγή κλινικών πληροφοριών, σχεδιασμένη ώστε να παρέχει έγκυρες και ενημερωμένες απαντήσεις, σε ερωτήσεις που αναφύονται κατά την διάγνωση και θεραπεία των ασθενών.

Το UpToDate περιλαμβάνει πάνω από 7.000 κλινικά άρθρα, τα οποία αναφέρονται και καλύπτουν την πλειονότητα των Παθολογικών ειδικοτήτων.

Πάνω από 3.000 ειδικοί ανασυνθέτουν τα πλέον σύγχρονα κλινικά στοιχεία και παρουσιάζουν τις εγκυρότερες κλινικές συστάσεις. Το UpToDate ανανεώνεται κάθε τετράμηνο, συλλέγει στοιχεία από περισσότερα από 375 διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά  και περιέχει πληροφορίες (αλληλεπιδράσεις, αντενδείξεις κ.α.) για περισσότερες από 3.900 δραστικές – φαρμακευτικές ουσίες.

Το Νοσοκομείο μας, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγαλυτέρων Ιδρυμάτων διεθνώς, προχώρησε συνδρομή χρήσης, ώστε όλο το προσωπικό να μάθει περισσότερα για το UpToDate, να βιώσει την χρησιμότητά του και να αποκομίσει τα οφέλη, τα οποία παρέχει αυτό το διεθνώς αποδεκτό και εκτιμώμενο «εργαλείο – βοήθημα».

Από οποιοδήποτε τερματικό του Ιδρύματος Μπορείτε να συνδεθείτε ελεύθερα:
www.uptodate.com/online

23/02/2009
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη του «Λαϊκού»  Νοσοκομείου εξασφάλισε ελεύθερη δοκιμαστική περίοδο πρόσβασης στα πλήρη  κείμενα  των περιοδικών του εκδοτικού οίκου CIG Media Group (Cancer Information Group) : www.cigjournals.com

Οι τίτλοι των περιοδικών είναι :

Η δοκιμαστική περίοδος θα ισχύει έως 01-06-2009

__________________________________________

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.