Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Υποχρεώσεις Νοσοκομειακού Ασθενούς

Ο/Η Νοσηλευόμενος/η Λήπτης/τρια Υπηρεσιών Υγείας οφείλει:

·        Να σέβεται τους κανόνες λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς και την περιουσία του Ιδρύματος.

·        Να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των Ιατρών και να συνεργάζεται με το Νοσηλευτικό Προσωπικό που φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

·        Να δείχνει κατανόηση και να είναι ήρεμος στη συνεργασία του με το προσωπικό, όπως επίσης και να σέβεται τους άλλους ασθενείς και εξεταζόμενους.

·        Να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του που αφορούν στο κόστος νοσηλείας/εξέτασης, προσκομίζοντας οποιοδήποτε δικαιολογητικό του ζητηθεί από Τμήμα Κίνησης Ασθενών και τα Εξωτερικά Ιατρεία.

·        Να ενημερώνει το ιατρικό προσωπικό για το ιστορικό του και την τυχόν φαρμακευτική αγωγή πριν από την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο.

·        Να τηρεί τους κανόνες καθαριότητας τόσο στον δωμάτιο νοσηλείας όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του Νοσοκομείου.

·        Να ενημερώνει τους οικείους του, για την τήρηση του ωραρίου του επισκεπτηρίου, ώστε τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι ασθενείς να αναπαύονται, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό για παροχή καλύτερης φροντίδα.

·        Να ενημερώνει άμεσα το προσωπικό για οποιαδήποτε υλικοτεχνική βλάβη.

·        Να προσέρχεται στο Νοσοκομείο, σε περίπτωση νοσηλείας, με τα εντελώς απαραίτητα είδη ένδυσης και προσωπικής υγιεινής, αποφεύγοντας τα αντικείμενα αξίας.

·        Να μην καταναλώνει άλλα είδη διατροφής εκτός αυτών που υποδεικνύει ο ιατρός.

·        Να μην κάνει χρήση οινοπνευματωδών ποτών, να μην καπνίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι οικείοι του, καθώς απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα μέσα στους χώρους του Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένου του αύλειου χώρου.

·        Συστήνεται η αποφυγή παρουσίας ανηλίκων.

·        Απαγορεύεται η ανάθεση καθηκόντων αποκλειστικής σε άτομο που δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα αποκλειστικών (αρμόδιο το Γραφείο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας).

·        Ο ασθενής υποχρεούται να παραμένει στο νοσοκομείο καθ΄όλη τη διάρκεια της νοσηλείας. Όταν ειδικοί λόγοι επιβάλλουν την προσωρινή έξοδό του απ΄αυτό, αιτείται άδεια από τον Διευθυντή της κλινικής.

·        Ο ασθενής υποχρεούται να υπογράφει γραπτή δήλωση συγκατάθεσης για την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Σε περίπτωση διανοητικής ανικανότητας αυτού και σε επείγουσες καταστάσεις ζητείται η συγκατάθεση του ατόμου που κατά νόμο ενεργεί για λογαριασμό του.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να προασπίζουν τα ανωτέρω, προς όφελος του ασθενούς για τη διαφύλαξη υψηλού επιπέδου παροχής φροντίδας υγείας.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.