Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

 

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου εξυπηρετεί τις ανάγκες παροχής φυσικοθεραπευτικής φροντίδας στους νοσηλευόμενους όλων των Κλινικών του Νοσοκομείου. Τα καθήκοντα των φυσικοθεραπευτών είναι πρωτίστως η κινησιοθεραπεία και η αναπνευστική φυσικοθεραπεία, οι οποίες εφαρμόζονται στους ασθενείς κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης με τους ιατρούς των κλινικών.
Οι φυσικοθεραπευτές καλύπτουν: τις χειρουργικές (ορθοπεδική, γυναικολογική ωτορινολαρυγγολογική), και παθολογικές, (νεφρολογική, αιματολογική, Μονάδα Εμφραγμάτων) κλινικές, την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού (ΜΜΝ). Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΜΕΘ, καλύπτεται από τους φυσικοθεραπευτές καθημερινά και σε κυκλική βάση, όλες τις ημέρες του χρόνου.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας προβλέπονται 15 θέσεις Φυσικοθεραπείας ΤΕ, και στελεχώνεται από οκτώ (8) φυσικοθεραπευτές, πτυχιούχους ΑΤΕΙ, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΝΠΔΔ), με πολυετή εργασιακή εμπειρία και εξειδικευμένες κλινικές γνώσεις.

Φυσικοθεραπευτές που υπηρετούν στο Τμήμα, κατ’ αλφαβητική σειρά:

1. Βεζύρης Γεώργιος.
2. Δαφερέρας Αναστάσιος ( αναπληρωτής υπεύθυνος τμήματος).
3. Καραγιάννη Καλλιόπη.
4. Κοσμετάτου Ευαγγελία.
5. Λάγιου Χαρίκλεια ( υπεύθυνη τμήματος).
6. Πολίτου Σταυρούλα.
7. Σγουροπούλου Δανάη.
8. Σιμιτσή Ευαγγελία.
9. Τσιμούρτου Αθηνά.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου παράγεται σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, σε συνεργασία με τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας των ΑΤΕΙ. Σπουδαστές τελειόφοιτοι, πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση για την απόκτηση εργασιακής και κλινικής εμπειρίας στην άσκηση του επαγγέλματος.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.