Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Α΄ Χειρουργική Κλινική – Εκπαιδευτικές διαδικασίες

Η Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών διενεργεί άνω των 1.500 επεμβάσεων ετησίως, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μεγάλης βαρύτητος (ενδεικτικά αναφέρονται 35 ηπατεκτομές, 30 παγκρεατεκτομές, 60 ανευρυσματεκτομές, 100 ενδαρτηρεκτομές καρωτίδος κ.λπ.) και αφορούν όλο το φάσμα της γενικής, αγγειακής χειρουργικής και χειρουργικής θώρακος.
Στα πλαίσια αυτά εκπαιδεύονται 15 ειδικευόμενοι στη Γενική Χειρουργική ιατροί και 3 (ένας υπεράριθμος) στην Αγγειακή Χειρουργική, ενώ ασκούνται συνολικά περί τους 100 φοιτητές του 6ου έτους , 95 φοιτητές του 4ου έτους, επίσης 40 φοιτητές Οδοντιατρικής και 10 της Νοσηλευτικής Σχολής.

Με το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο, η Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει αναδειχθεί σε μία από τις πλέον γνωστές και δυναμικές χειρουργικές κλινικές στον ελληνικό, αλλά και τον διεθνή ιατρικό χώρο.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.