Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Β΄ Χειρουργική Κλινική – Προσωπικό

 

Διευθυντής Κλινικής:
Γρηγόριος Κουράκλης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 1985. Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε έμμισθη θέση, αρχικά στο Ν.Ι.Η. στη Washington D.C και ακολούθως στο MD Anderson στο Houston του Texas, USA.
Το 1988 αναγορεύθηκε Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1990 εισήλθε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο οποίο εξακολουθεί να υπηρετεί μέχρι σήμερα, έχοντας περάσει από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας.
Το 2008 εξελέγη Καθηγητής Α΄Βαθμίδας και τον Ιούλιο του 2009 του ανετέθη η Διεύθυνση της Β΄Προπ.Χειρουργικής Κλινικής μετά από ομόφωνη απόφαση του Χειρουργικού Τομέα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
΄Οσον αφορά το Κλινικό του έργο, πέρα από το εξειδικευμένο ενδιαφέρον του στη Χειρουργική Ογκολογία, εκτελεί όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Γενικής Χειρουργικής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία και έρευνα. ΄Εχει βραβευθεί κατ΄επανάληψη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και έχει διατελέσει Πρόεδρος ή Μέλος Διεθνών και Ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών, έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις μετά από πρόσκληση στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει διοργανώσει κατ΄επανάληψη Διεθνή Συνέδρια.
Είναι στο Editorial Board σε 12 Διεθνή Περιοδικά και reviewer σε 28 Ξενόγλωσσα Περιοδικά υψηλού δείκτη απήχησης, ενώ έχει διατελέσει κατ΄επανάληψη Guest Editor σε ξένα περιοδικά.
΄Εχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 μελέτες σε ξενόγλωσσα περιοδικά μετά από κρίση και 100 σε Ελληνικά Περιοδικά, ενώ έχει ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Ξένα και Ελληνικά Συνέδρια.
Η Διεθνής Βιβλιογραφία αναφέρει τις μελέτες του περισσότερο από 1500 φορές, ενώ 200 περίπου αφορούν Επίτομα Ξενόγλωσσα Βιβλία των γνωστότερων Διεθνώς Ιατρικών Εκδοτικών Οίκων.
Το δημοσιευμένο Επιστημονικό του έργο αναγνωρίζεται με h-index=19 και Μ-factor=1

Επιστημονικό Δυναμικό Κλινικής:
1.    Γρηγόριος Κουράκλης: Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής της Β΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής.
2.    Χρήστος Μαρκόπουλος: Καθηγητής Χειρουργικής,
3.    Νικόλαος Νικητέας: Καθηγητής Χειρουργικής
4.    Κωνσταντίνος Κόντζογλου: Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής
5.    Βαγιανός Κων/νος: Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής
6.    Κλωνάρης Χρήστος: Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
7.    Θεόδωρος Καρατζάς: Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και Πειραματικής Χειρουργικής
8.    Ευστάθιος Αντωνίου: Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων
9.    Δημήτριος Δημητρούλης: Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων
10.  Γεώργιος Σωτηρόπουλος: Αναπληρωτής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων
11.  Χρήστος Βερύκοκος: Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
12.  Δημήτριος Μαντάς: Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής
13.  Γεράσιμος Τσουρούφλης: Λέκτορας Γενικής Χειρουργικής

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.