Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Γαστρεντερολογική Κλινική – Επικοινωνία – Πληροφορίες

Επικοινωνία – Γραμματεία Κλινικής

Τηλέφωνο: 213 206 1115, Εσωτ. τηλ. 6315

e-mail: gastrenterologiki@gmail.com

Ιστοσελίδα – Ιστότοπος: https://gastro.med.uoa.gr/

Αριθμός κλινών Κλινικής: 10

Η Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» από την 1η Μαΐου 2013 με πρώτο Διευθυντή τον Καθηγητή Σ. Λαδά. Από 1η Σεπτεμβρίου του 2013 λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Γ. Παπαθεοδωρίδη. Καλύπτει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου, δηλαδή παρακολούθηση εξωτερικών ασθενών, νοσηλεία ασθενών με νοσήματα του οισοφάγου, στομάχου, εντέρου, ήπατος και παγκρέατος και διενεργεί όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις του πεπτικού συστήματος. Καλύπτει επίσης όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου στις γενικές εφημερίες.

Η Κλινική βρίσκεται στο 2ο όροφο του νοσοκομείου και διαθέτει δέκα κλίνες (δύο δίκλινα και δύο τρίκλινα δωμάτια) για νοσηλεία. Οι νοσηλευτικοί θάλαμοι έχουν τουαλέτα, και παρέχουν ικανοποιητικές συνθήκες νοσηλείας στους ασθενείς. Η κλινική είναι υπεύθυνη, σε συνεργασία με τη Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική, για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος του νοσοκομείου.

Η Κλινική είναι στελεχωμένη με έξι έμπειρους γαστρεντερολόγους, τρεις Καθηγητές, έναν Αναπλ. Καθηγητή, έναν Διευθυντή και έναν ΕπιμελητήΑ’ ΕΣΥ και οκτώ ειδικευόμενους ιατρούς στη Γαστρεντερολογία. Η λειτουργία της υποστηρίζεται επίσης από τρεις Ιατρούς Πανεπιστημιακούς Υποτρόφους και από άλλους συνεργάτες μέσω ΕΛΚΕ σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Διαθέτει σύγχρονη Μονάδα Ενδοσκοπήσεων πεπτικού με δύο αίθουσες ενδοσκοπήσεων (ανώτερο, κατώτερο πεπτικό) και διενεργεί ενδοσκοπικές παλίνδρομες χολαγγειοπαγκρεατογραφίες (ERCP: χοληφόρα-πάγκρεας) σε αίθουσες του Ακτινολογικού Τμήματος. Έχει τακτικό Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο, Ηπατολογικό Ιατρείο, Ιατρείο Μεταμοσχεύσεων Ήπατος, Ιατρείο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Εντεροπαθειών (Ελκώδους κολίτιδας και νόσου Crohn) και Ιατρείο Νευροενδοκρινολογίας Πεπτικού.

Διαθέτει επίσης Ερευνητικό Εργαστήριο, που είναι εγκαταστημένο στο κτηριακό συγκρότημα της Ιατρικής Σχολής στο Γουδή. Στο εργαστήριο, εκτός από τις ερευνητικές δραστηριότητες, εκτελούνται ελαστογραφία ήπατος, pHμετρία-εμπέδηση και μανομετρία,

Η Κλινική αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με δύσκολα ιατρικά προβλήματα, οι οποίοι παραπέμπονται από πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας και ιδιώτες γιατρούς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κλινικής περιλαμβάνει διαλέξεις, βιβλιογραφική ενημέρωση, σχολιασμό περιστατικών. Σχεδόν κάθε εβδομάδα (Οκτώβριος-Ιούνιος) γίνεται διανοσοκομειακή εκπαιδευτική συνάντηση στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες Γαστρεντερολογικές Κλινικές της Αθήνας και του Πειραιά. Επίσης οργανώνονται ετήσια εκπαιδευτική ημερίδα κάθε Ιούνιο και ημερίδα σύνοψης του Αμερικάνικου Ηπατολογικού Συνεδρίου κάθε Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Η κλινική έχει την κύρια ευθύνη για τη διενέργεια των εξετάσεων για τη λήψη της ειδικότητας της γαστρεντερολογίας στην Αθήνα.

Περισσότερες Πληροφορίες στην Επίσημη Ιστοσελίδα της Κλινικής:

https://gastro.med.uoa.gr/

Στελέχωση

Στην Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπηρετούν τα ακόλουθα Μέλη Δ.Ε.Π./ Ιατροί Ε.Σ.Υ. :

  1. Γ. Παπαθεοδωρίδης, Καθηγητής, Διευθυντής Κλινικής
  2. Ι. Βλαχογιαννάκος, Καθηγητής
  3. Σ. Μανωλακόπουλος, Καθηγητής (μερική απασχόληση)
  4. Γ. Καραμανώλης, Αναπλ. Καθηγητής (μερική απασχόληση)
  5. Δ. Καμπέρογλου, Δ/ντής ΕΣΥ

Κ. Παπαξοΐνης, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.