Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Κυτταρολογικό Τμήμα – Προσωπικό

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΗΚΟΥ, MD, MSc, PhD, FIAC

Βασικές σπουδές : Ιατρική Σχολή Αθηνών 1983-1989.

Μεταπτυχιακέςσπουδές : α) Master of Science in Clinical Cytopathology στo Imperial College of Science, Technology and Medicine, St Mary’s Hospital, London University – βαθμόςΑριστα” (Distinction) 1/11/94 β) Diploma in Cytopathology, Imperial College 1994 γ) ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΛΚΕΠΑ στον προγραμματισμό και ανάλυση συστημάτων δ) Διδακτορική Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνώνβαθμός Άριστα–  4/7/2013.

Ειδικότητα:  Κυτταρολογία στα νοσοκομεία 401 ΓΣΝΑ, Ευαγγελισμός και StMarysHospitalστο Λονδίνο κατά τα έτη 1989-1994.

Από το 1999 υπηρετεί στο ΕΣΥ στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Λαϊκού Νοσοκομείου, του οποίου ορίστηκε επιστημονική υπεύθυνη τον Ιανουάριο του 2013, ενώ εξελίχθηκε στο βαθμό του Διευθυντού τον Απρίλιο του 2014.

Είναι μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας, της Βρεταννικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας (ΜBΑC) και της Διεθνούς Ακαδημίας Κυτταρολογίας (MIAC)  της οποίας αποτελεί και Fellow (FIAC) μετά από εξετάσεις στο International Board of Cytopathology, Geneva 2014.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια της Κυτταρολογικής Εταιρείας και του Πανεπιστημίου Αθηνών ως ομιλήτρια και έχει προεδρεύσει σε διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπα άρθρα, κριτική βιβλίου και παρουσιάσεις περιστατικών σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά έντυπα. Έχει αναλάβει την κριτική άρθρων προς δημοσίευση στο περοδικό Cytopathology.

Ασχολείται με όλους τους τομείς της Κυτταρολογίας με ιδιαίτερη εξειδίκευση και ενδιαφέρον στους τομείς της πρόληψης, ιδιαίτερα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το ουροποιητικό και την παρακέντηση με λεπτή βελόνα (FNA) ψηλαφητών αλλοιώσεων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ:
Ιατροί  Κυτταρολόγοι

•    Κ. Βρεττού, Διευθύντρια, αποσπασμένη από το ΠΕΔΥ

•    Π. Κεραμάρη, Επιμελήτρια Β’

•    Ε. Μελετής, Επικουρικός ιατρός

Ειδικευόμενοι ιατροί

•    Β. Λευθεριώτης

•    Α. Περγάρης

Επιστημονικό προσωπικό

•    Σ. Βρόντου, Τεχνολόγος

•    Σ. Σουσούρης, Τεχνολόγος

•   Α. Παρασκευά, Τεχνολόγος

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.