Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων – Προσωπικό

Σύντομη Ιστορία της ΜΕΛ

Από το 1986-87 λειτουργεί για την νοσηλεία ασθενών με HIV λοίμωξη – AIDS αρχικά άτυπα και από το 1990 και εντεύθεν με δύναμη 10 κλινών (με ευθύνη Θ. Κορδόση, Ε. Γιαμαρέλου, Τ. Μανδαλάκη, Α. Ανδρεόπουλου). Από το 2001-σήμερα αποχωρησάντων των Ε. Γιαμαρέλου, Τ. Μανδαλάκη με πρόταση στο Επιστημονικό Συμβούλιον επικυρωθείσα από το ΔΣ ορίζεται Υπεύθυνος της ΜΕΛ ο Θ.Α. Κορδόσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας. Στη Μονάδα υπηρετεί ο Παθολόγος Ιατρός ΚΕΕΛΠΝΟ  (ΠΦ) κ. Αθανάσιος Ν. Κοντός (2000-σήμερα). Η ΜΕΛ υπάγεται στο σύστημα εφημεριών του ΕΚΑΒ  (όπως η ΜΕΘ) και εφημερεύει όλες τις ημέρες επί 24ώρου βάσεως εξυπηρετούσα τις ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και της Νοτίου Ελλάδας (από Λαρίσης, Ιωαννίνων και κάτω) με δύναμη μόνον 8 κλινών, μετά την απόφαση του τ. Διοικητή, Ν. Ξηρομερίτη (2008). Οι υπεύθυνες κλινικές σήμερα είναι η ΠΦ και η Α΄ΠΠΚ (Γ.Λ. Δαΐκος).

Στη Μονάδα νοσηλεύονται επίσης HIV(+) χειρουργικοί, ορθοπαιδικοί, αγγειολογικοί, θωρακοχειρουργικοί, ΤΝ, αιμοροφιλικοί κλπ. ασθενείς.

 

Νοσηλευτική Υπηρεσία

Οι Νοσηλευτές/τριες εργάζονται με άριστα αποτελέσματα για τη νοσηλεία των ασθενών. Τη ΜΕΛ έχουν τιμήσει εξαίρετες νοσηλεύτριες (Μ. Ταρατζίκη, Λ. Μπιλιμπάϊκου, Σ. Σταϊκόγλου, Μ. Τότσικα-σήμερα), των οποίων τα ονόματα παρέλκει να απαριθμήσουμε, αλλά η ευγνωμοσύνη των ασθενών προς αυτούς/ές είναι συνεχής και διηνεκής.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.