Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Επικοινωνία – Πληροφορίες

 

ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλ. 213 206 1156, εσ. 6356
Τηλ. 213 206 1029, εσ. 6229

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η ΜΕΘ του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου είναι η πρώτη πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Οι πρώτες προσπάθειες εφαρμογής Εντατικής Θεραπείας έγιναν το 1970, από τον κ. Δ. Μπιλάλη.
Επισήμως ιδρύθηκε το 1978 με Δ/ντη το κ. Δ. Μπιλάλη και αποτέλεσε μια μεγάλη πρωτοπορία για τα τότε δεδομένα.
Από τις 30/7/2004 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένη και σ’ αυτήν επιτελείται σχεδόν όλο το φάσμα των επεμβατικών και θεραπευτικών πράξεων. Τελευταία σημαντική δραστηριότητα είναι η μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

Η ΜΕΘ του ΓΝΑ «Λαϊκού» από το 2004 έχει δυναμικότητα 13 κλινών εντατικής θεραπείας και 4 κλινών αυξημένης φροντίδας, οι οποίες λειτουργούν ανάλογα με τη στελέχωση του τμήματος και μία εκ των οποίων διατίθεται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση  ήπατος.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Υποδέχεται περιστατικά που προέρχονται από όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές και τις κλινικές του ΕΣΥ ,καθώς επίσης από τα χειρουργεία και τα ΤΕΠ του Λαϊκού Νοσοκομείου, αλλά και περιστατικά από άλλα νοσοκομεία μέσω του ΕΚΑΒ.
Το ιατρικό προσωπικό αποτελείται από εξειδικευμένους ιατρούς οι οποίοι καλύπτουν όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες στην εντατική θεραπεία, από εξειδικευόμενους στο αντικείμενο και ειδικευόμενους ιατρούς από τις παθολογικές κλινικές, το αναισθησιολογικό τμήμα και από την ειδικότητα της γενικής ιατρικής.
Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι έμπειρο στην διαχείριση ασθενών εντατικής θεραπείας.
Για την υποστήριξη αυτών των ασθενών υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής των περισσότερων μη επεμβατικών και επεμβατικών διαγνωστικών τεχνικών (υπέρηχοι, αιμοδυναμική παρακολούθηση, ενδοσκοπήσεις κ.λ.π.) όπως επίσης είναι εφικτές οι περισσότερες από τις επεμβατικές θεραπευτικές πράξεις (τραχειοστομίες, αιμοδιαδιήθηση κ.λ.π).
Σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς του ιατρικού προσωπικού, εκτός της φροντίδας που προσφέρει στους ασθενείς της ΜΕΘ, είναι να υποστηρίζει συμβουλευτικά καθημερινά και συστηματικά όλες τις κλινικές για περιστατικά ασθενών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

α. μεταμοσχεύσεις ήπατος
β. δυνατότητα αιμοκάθαρσης όλο το 24ωρο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

• Το επισκεπτήριο των ασθενών της ΜΕΘ έχει ορισθεί από τις 14.00 έως τις 14.30, καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα.
Καθώς οι εργασίες στο χώρο της ΜΕΘ είναι πολλές, συνεχείς και έκτακτες η ώρα του επισκεπτηρίου μπορεί να μετατεθεί.
• Επιτρέπεται η παραμονή ΕΝΟΣ μόνο ατόμου εντός του θαλάμου του ασθενή, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιεί την ειδική ποδιά μιας χρήσης και το ειδικό αλκοολούχο διάλυμα, στα πλαίσια ελέγχου των λοιμώξεων.
• Δεν επιτρέπεται η παραμονή στον χώρο της ΜΕΘ εκτός ωραρίου Επισκεπτηρίου
• Ο εφημερεύων γιατρός θα σας ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση, την εξέλιξη και τα πιθανά προβλήματα υγείας του ασθενή και θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας.
• Η ενημέρωση απευθύνεται μόνο στα άμεσα συγγενικά πρόσωπα (σύζυγο, παιδιά, γονείς, αδέλφια).
Το ιατρικό απόρρητο δεν επιτρέπει την ενημέρωση από το τηλέφωνο.
• Καλό θα ήταν να μην επισκέπτονται τους ασθενείς όσοι έχουν κρυολόγημα ή πάσχουν από άλλη λοίμωξη αναπνευστικού.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.