Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Νεφρολογική Κλινική – Προσωπικό

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Κλινική Νεφρολογίας & Μεταμόσχευσης Νεφρού της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στελεχώνεται από ιατρικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Νοσοκομείο όπου λειτουργεί.

Διευθυντής Κλινικής : Ιωάννης Ν. Μπολέτης, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή. Μετά από εκπαίδευση στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παθολογίας και ακολούθως της Νεφρολογίας.  Για πάνω από δυόμισι έτη εργάσθηκε στη Νεφρολογική Κλινική του Royal HallamshireHospital, University of Sheffield στη Μ. Βρετανία. Εκεί μεταξύ των άλλων ασχολήθηκε με τη νεφρική οστεοδυστροφία, έχοντας λάβει υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Από το 1986 υπηρετεί στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», ενώ από το 2003 είναι  Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού. Την ίδια κλινική, ως Πανεπιστημιακή, συνεχίζει να διευθύνει και ως Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας στην Ιατρική Σχολή από το Μάρτιο του 2013. Από το 2005 είναι Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου. Από το 2017 έως το 2019 διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τον Οκτώβριο του 2019 διορίσθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.  Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ως εκπρόσωπος του ιδρύματος Ωνάση. Διετέλεσε επί μακρόν μέλος, γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος  της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών, καθώς και μέλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Έχει πλούσια και διαρκή παρουσία σε συνέδρια και  εκπαιδευτικές διοργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το ερευνητικό του έργο αφορά κυρίως σε δύο μεγάλες θεματικές ενότητες, τη μεταμόσχευση νεφρού και την κλινική νεφρολογία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ανοσολογικές παθήσεις του νεφρού και περιλαμβάνει περισσότερες από 160 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά και μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Eπιστημονικό Δυναμικό Κλινικής :
Στο Τμήμα υπηρετούν οι παρακάτω ειδικευμένοι Νεφρολόγοι :

Μαρινάκη Σμαράγδη,Επίκουρη Καθηγήτρια Νεφρολογίας

Λιονάκη Σοφία, Επιμελήτρια Α΄ Νεφρολόγος

Δαρεμά Μαίρη, Επιμελήτρια Α΄ Νεφρολόγος

Σκαλιώτη Χρυσάνθη , Επιμελήτρια Α΄ Νεφρολόγος

Φιλιόπουλος Βασίλης, Επιμελητής Α΄ Νεφρολόγος

Μελεξοπούλου Χριστίνα, Επικουρική Νεφρολόγος

Κολοβού Κυριακή, Επικουρική Νεφρολόγος

Κάψια Ελένη, Επικουρική Νεφρολόγος


Επίσης υπάρχουν 10 θέσεις ειδικευόμενων Νεφρολογίας και 2 θέσεις υπεράριθμων ειδικευόμενων ιατρών.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.