Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Οδοντιατρικό Τμήμα – Επικοινωνία – Πληροφορίες

Τηλ.: 213 206 1394, εσ. 6594

Το Οδοντιατρικό τμήμα του νοσοκομείου είναι επιφορτισμένο με την φροντίδα της στοματικής υγείας πολυαρίθμων κατηγοριών ασθενών, κυρίως ασθενών που παρακολουθούνται από τα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου. Έτσι στη λειτουργία του οδοντιατρείου προέχει η περίθαλψη των ασθενών που η φύση της ασθένειας απαιτεί νοσοκομειακό περιβάλλον ή εκείνων των οποίων η οδοντιατρική περίθαλψη πρέπει να συνοδεύεται από ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις

Ο οδοντίατρος του Νοσοκομείου πρέπει και είναι μέλος της ομάδας παρακολούθησης και θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με:
1) Νοσήματα αίματος (λευχαιμίες – λεμφώματα – διαταραχές πηκτικότητας κ.λ.π.)
2) Ανεπάρκεια ανοσοποιητικού συστήματος (AIDS)
3) Νοσήματα μεταβολισμού (αμυλοείδωση, V. Gaucher)
4) Νοσήματα ενδοκρινών αδένων (σακχ. διαβήτης κ.λ.π.)
5) Καρδιολογικά νοσήματα
6) Νεφροπάθειες
7) Μεταμόσχευση νεφρού
8) Κακοήθειες
9) Ρευματικά (αυτοάνοσα) νοσήματα
Σε όλες τις κατηγορίες των ασθενών που αναφέρθησαν, ο Νοσοκομειακός οδοντίατρος οφείλει, εκτός από την οδοντιατρική περίθαλψη, να είναι σε θέση να διαγιγνώσκει έγκαιρα και να θεραπεύει, τα όποια στοματολογικά νοσήματα συνοδεύουν το κύριο νόσημα. Σημειωτέον ότι στους περισσότερους από τους ασθενείς που προαναφέρθησαν, είναι δυνατόν στη στοματική τους κοιλότητα, να παρουσιασθεί κλινικά όλη σχεδόν η παθολογία, όπως ευκαιριακές λοιμώξεις, κακοήθειες κ.λ.π.
Ακόμη, το στόμα είναι το σημείο από το οποίο μπορούν να διαγνωσθούν ειδικά νοσήματα, όπως είναι η αμυλοείδωση και το σύνδρομο Sjogeph, για τα οποία στο οδοντιατρείο του Νοσοκομείου εκτελούνται ετησίως πολυάριθμες βιοψίες.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.