Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Ορθοπαιδική Κλινική – Επικοινωνία – Πληροφορίες

Πληροφορίες

Διευθύντρια-Επιστημονική Προϊσταμένη Ανδρονίκη Δράκου, Διευθύντρια ΕΣΥ:

213 206 1462, εσ. 6662

Γραμματεία:

213 206 1037, εσ.6237

Προϊσταμένη:

213 206 1271, εσ.6471

Νοσηλευτικό τμήμα:

213 206 1036, εσ. 6236

Fax κλινικής:

210-7770874

           

Email: Orthopaedics@laiko.gr

Σκοποί-Αντικείμενα Κλινικής

Η παροχή τριτοβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης, στους τομείς πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας σε μεγάλο φάσμα των Ορθοπαιδικών παθήσεων (πρβλ. Αντικείμενα-Ειδικά Αντικείμενα – Ειδικά Ιατρεία).

Η εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών στην Ορθοπαιδική καθώς και των ειδικευομένων στην Γενική Ιατρική ιατρών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.

Η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε κλινικό και εργαστηριακό επίπεδο. Η Ορθοπαιδική Κλινική του Λαϊκού είναι εξαιρετικά δραστήρια σε παρουσία τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή συνέδρια, όπως προκύπτει από τα βιογραφικά των στελεχών της.

Η διενέργεια Επιστημονικών και Κλινικών πρωτοκόλλων που καθιστούν την λειτουργία της Κλινικής αποτελεσματική και διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή επένδυση του Δημοσίου χρήματος (σχέση κόστους – αποτελέσματος).

Η διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικά Αντικείμενα της Ορθοπαιδικής Κλινικής Λαϊκού

Έμφαση δίνεται στα κάτωθι:

Ψυχρό Τραύμα και την Σύνθετη Αποκατάσταση επιπλοκών ορθοπαιδικών επεμβάσεων. Η Ορθοπαιδική Κλινική του Λαϊκού αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα που αντιμετωπίζουν ασθενείς που χρήζουν διατατική οστεογένεση.

Αρθροπλαστικές Ισχίου-Γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας με ή χωρίς χρήση συστημάτων πλοήγησης. Η Ορθοπαιδική Κλινική του Λαϊκού αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δημόσια Ορθοπαιδικά τμήματα που διαθέτουν άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Ορθοπαιδικούς σε τεχνικές AMIS (ισχίου), στην χρήση Εξατομικευμένων οδηγών κοπής για αρθροπλαστικές γόνατος (Patient-specifictemplating), καθώς και στην χρήση Συστημάτων πλοήγησης διεγχειρητικά.

Χειρουργική αντιμετώπιση Ορθοπαιδικών επιπλοκών της αιμορροφιλίας     δρεπανοκυτταρικής νόσου – νόσου νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων (Κέντρο αναφοράς)

Αριθμός Κλινών 27

Σύντομη Ιστορική Αναδρομή

Το 1951 ιδρύθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο η Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον Καθηγητή Θ.Γαρουφαλλίδη, η οποία λειτούργησε έως το 1970. Στην συνέχεια ιδρύθηκε στην θέση της η Κρατική Ορθοπαιδική Κλινική, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Γ.Καμπούρογλου, ο οποίος αφυπηρέτησε το 1986. Έκτοτε η Κλινική αποτελεί μέλος του ΕΣΥ. Κατά σειρά ετών, διετέλεσαν Διευθυντές και Υπηρεσιακοί Προϊστάμενοι, οι κύριοι Ε. Ντούνης, Στ. Προβελέγγιος, Β. Χαλκιάς, Γ. Θηβαίος, Α. Μουρίκης.

Από την 16η Μαΐου 2018, καθήκοντα Διευθύντριας-Επιστημονικής Προϊσταμένης ανέλαβε η Διευθύντρια ΕΣΥ, κυρία Α. Δράκου.

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.