Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΙΤΙΚΑΣ ΜΑΝΔΑΛΑΚΗ

Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην Τιτίκας Μανδαλάκη στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 από 10:00-15:00.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, 24-03-2021
1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΛΑΙΚΟ»
Ταχ. Δ/νση: ΑΓ. ΘΩΜΑ 17 – 115 27 ΓΟΥΔΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΗΛ: 2132061050 – Fax: 2132061101
e-mail: dioikisi@laiko.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 24/3/2021

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ”

 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ” βραβεύτηκε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους εσάς, που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στέκεστε στο ύψος των περιστάσεων και φροντίζετε τους ασθενείς.

Είναι μοναδική αναγνώριση για τον αγώνα που δίνουμε από κοινού, Διοίκηση, εργαζόμενοι, ασθενείς, κοινωνία.

Θεωρούμε ότι το ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ” μπορεί και πρέπει να είναι “Ηγέτης” στον τομέα της υγείας, χάρη σε όλους εσάς που ενισχύετε με την εργασία, την επιστημοσύνη και την ανθρωπιά σας τη φήμη αυτού του Νοσοκομείου.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και δεσμευόμαστε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε το αέναο ταξίδι στην ποιότητα.

Οι άνθρωποί μας κάνουν τη διαφορά
Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών
«Λαϊκό»
Το Λαϊκό Νοσοκομείο είναι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει ένα μείγμα Πανεπιστημιακών Κλινικών και Κλινικών του ΕΣΥ, που το καθιστά μοναδικό.
1

Διαθέτουμε επιστημονικό προσωπικό υψηλοτάτου επιπέδου δίνοντας έμφαση και στην εκπαίδευση των αυριανών ιατρών. 

2

Προσπαθούμε καθημερινά για την βελτίωση των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μας, με κύριο στόχο μας την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

3

Φιλοδοξούμε να είμαστε κορυφαίοι στην παροχή υπηρεσιών υγείας. 

4

Κλινικές, τμήματα και εργαστήρια του νοσοκομείου παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες και λειτουργούν ως κέντρα αναφοράς για διάφορα νοσήματα. Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται στο σύνδεσμο Κλινικές – Εργαστήρια – Τμήματα.

Χρήσιμες Ανακοινώσεις
covid19
antik new
espa

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ 5% ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι η παραλαβή των πιστοποιητικών των ενδιαφερόμενων θα
πραγματοποιείται τις κάτωθι ημέρες:

  • Τρίτη, 16/03/2021
  • Πέμπτη, 18/03/2021
  • Δευτέρα, 22/03/2021
  • Δευτέρα, 29/03/2021

και ώρες 9:00-13:00 από τη γραμματεία της Επιτροπής (κα. Λιάλια Ευφροσύνη , κα. Κέφη Γεωργία) στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου (ισόγειο Κεντρικού κτηρίου, απέναντι από το Κυλικείο).

Το πιστοποιητικό θα μπορούν να παραλάβουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους, ή οι κηδεμόνες τους , επιδεικνύοντας την ταυτότητα του ενδιαφερόμενου και τη δική τους.

file1-25112020

Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ

Αξιότιμη Υφυπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής  κα Δόμνα Μιχαηλίδου

Αξιότιμε Υφυπουργέ Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

Αξιότιμε  Γενικέ Γραμματέα Πρόνοιας κ. Γεώργιε Σταμάτη

Αξιότιμη  Πρόεδρε – Διοικήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών κα Βενέττα Λαμπροπούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας,

Ως Διοικητής του ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα που το Νοσοκομείο μας πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, παρά τις δυσκολίες των καιρών μας.

Οι σταθμοί βιντεοτηλεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών στη χρήση των υπηρεσιών υγείας, και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου στηρίζει απόλυτα και βρίσκεται κοντά στις ευπαθείς ομάδες. Μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών, εξασφαλίζεται, η ισότιμη με τους υπόλοιπους πολίτες, πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, ενώ οι συγκεκριμένοι σταθμοί αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την καθολική πρόσβαση των κωφών και των βαρήκοων σε όλες τις υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, δίνοντας έγκυρες πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτή την πρωτοβουλία το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών με επικεφαλής την πρόεδρο κα Λαμπροπούλου, το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Υγείας έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση 20 τέτοιων σταθμών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Θα ήθελα ακόμα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και στη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία στέκεται πάντα δίπλα μας και στηρίζει κάθε μας δράση που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

Ελπίζω η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς τέτοιων εκδηλώσεων ώστε,  και στο μέλλον να λαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες, όπου η χρήση της τεχνολογίας θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

 

 Αθήνα 15 – 07 – 2020

                                                                         Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                             ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

dioikitis

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΛΑΙΚΟ»
Γραφείο Διοίκησης

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας»

    Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους νοσηλευτές, τις μαίες και τους επισκέπτες Υγείας, που προσπαθούν να επιτελέσουν με ασφάλεια το λειτούργημα τους σε συνθήκες πανδημίας και να προσφέρουν στην κοινωνία την Υγεία, το σημαντικότερο και το πολυτιμότερο αγαθό!

   Η Φροντίδα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μπορεί να καλύψει την πλειονότητα των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού. Το σύστημα Υγείας λειτουργεί με γνώμονα την ολιστική προσέγγιση της υγείας και τοποθετεί στο επίκεντρο, το άτομο, την οικογένεια και την κοινότητα.

   Φέτος, η 7η Απριλίου είναι μια διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα για όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο Απρίλιος θα είναι μάλλον ο πιο δύσκολος μήνας καθώς συνεχίζουμε να βιώνουμε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση για αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.

    Το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό είναι στο προσκήνιο της μάχης ενάντια στον κορωναϊο, όπου κάθε ειδικότητα από την πλευρά της, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα.

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δίνεται η ευκαιρία, να επισημανθούν οι ανάγκες Παγκοσμίως όσο αναφορά την έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες ώστε σε ανάλογη περίπτωση, σαν αυτή που βιώνει η ανθρωπότητα να μπορεί να ανταπεξέλθει το Σύστημα Υγείας.

   Με την επιβολή δραστικών μέτρων που έλαβε η ελληνική πολιτεία και δει η σημερινή κυβέρνηση έβαλε πάνω από όλα την υγεία και την προστασία των πολιτών της. Σε μια χώρα που πλήττεται από δεκαετή οικονομική κρίση, παρόλα αυτά για την οικονομία δεν υπήρξε φραγμός στη λήψη δραστικών αποφάσεων σε αντίθεση με άλλες χώρες οι οποίες δεν αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προβλήματα.

    Θέλω να τονίσω ότι η χώρα μας αποτελεί, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αυτή τη στιγμή, πρότυπο για όλο τον κόσμο, στη διαχείριση αυτής της παγκόσμιας δοκιμασίας από την πανδημία του Covid-19 και σε αυτό έχει συμβάλλει πέραν της πολιτείας, η υπεράνθρωπη προσπάθεια του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού προσωπικού καθώς και η συμμετοχή όλων των πολιτών με τη σωστή τήρηση των μέτρων.

             Ιδιαίτερα αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή να είμαι Διοικητής στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της χώρας για το οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα σχετικά με την υψηλού επιπέδου ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες αλλά δεν το πίστευα, μέχρι που ήρθα και το διαπίστωσα. Τα ανωτέρω οφείλονται στο ανθρώπινο δυναμικό και στο διακεκριμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει το Νοσοκομείο και το έχουν επιπλέον καταστήσει Πανελλαδικό Κέντρο Αναφοράς.

Ήρθε η πανδημία και έμεινα έκπληκτος για την αυταπάρνηση που έδειξε όλο το προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

   Τόσο από την πολιτεία όσο και από μένα προσωπικά θα αποδείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας για την συνεισφορά τους.

             Είμαι σίγουρος πλέον πως όλοι μαζί με συνεργασία, αλληλεγγύη και δημοκρατία θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο.

Αθήνα 07/04/2020

Με Εκτίμηση

Ο Διοικητής του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  Νέα
Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.