Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΛΑΙΚΟ»
Γραφείο Διοίκησης

 

ΠΡΟΣ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας»

    Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους νοσηλευτές, τις μαίες και τους επισκέπτες Υγείας, που προσπαθούν να επιτελέσουν με ασφάλεια το λειτούργημα τους σε συνθήκες πανδημίας και να προσφέρουν στην κοινωνία την Υγεία, το σημαντικότερο και το πολυτιμότερο αγαθό!

   Η Φροντίδα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μπορεί να καλύψει την πλειονότητα των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού. Το σύστημα Υγείας λειτουργεί με γνώμονα την ολιστική προσέγγιση της υγείας και τοποθετεί στο επίκεντρο, το άτομο, την οικογένεια και την κοινότητα.

   Φέτος, η 7η Απριλίου είναι μια διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα για όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο Απρίλιος θα είναι μάλλον ο πιο δύσκολος μήνας καθώς συνεχίζουμε να βιώνουμε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση για αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.

    Το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό είναι στο προσκήνιο της μάχης ενάντια στον κορωναϊο, όπου κάθε ειδικότητα από την πλευρά της, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αξιοσέβαστη θεραπεία και φροντίδα.

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας δίνεται η ευκαιρία, να επισημανθούν οι ανάγκες Παγκοσμίως όσο αναφορά την έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες ώστε σε ανάλογη περίπτωση, σαν αυτή που βιώνει η ανθρωπότητα να μπορεί να ανταπεξέλθει το Σύστημα Υγείας.

   Με την επιβολή δραστικών μέτρων που έλαβε η ελληνική πολιτεία και δει η σημερινή κυβέρνηση έβαλε πάνω από όλα την υγεία και την προστασία των πολιτών της. Σε μια χώρα που πλήττεται από δεκαετή οικονομική κρίση, παρόλα αυτά για την οικονομία δεν υπήρξε φραγμός στη λήψη δραστικών αποφάσεων σε αντίθεση με άλλες χώρες οι οποίες δεν αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προβλήματα.

    Θέλω να τονίσω ότι η χώρα μας αποτελεί, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αυτή τη στιγμή, πρότυπο για όλο τον κόσμο, στη διαχείριση αυτής της παγκόσμιας δοκιμασίας από την πανδημία του Covid-19 και σε αυτό έχει συμβάλλει πέραν της πολιτείας, η υπεράνθρωπη προσπάθεια του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού προσωπικού καθώς και η συμμετοχή όλων των πολιτών με τη σωστή τήρηση των μέτρων.

             Ιδιαίτερα αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή να είμαι Διοικητής στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της χώρας για το οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα σχετικά με την υψηλού επιπέδου ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες αλλά δεν το πίστευα, μέχρι που ήρθα και το διαπίστωσα. Τα ανωτέρω οφείλονται στο ανθρώπινο δυναμικό και στο διακεκριμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει το Νοσοκομείο και το έχουν επιπλέον καταστήσει Πανελλαδικό Κέντρο Αναφοράς.

Ήρθε η πανδημία και έμεινα έκπληκτος για την αυταπάρνηση που έδειξε όλο το προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

   Τόσο από την πολιτεία όσο και από μένα προσωπικά θα αποδείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας για την συνεισφορά τους.

             Είμαι σίγουρος πλέον πως όλοι μαζί με συνεργασία, αλληλεγγύη και δημοκρατία θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο.

Αθήνα 07/04/2020

Με Εκτίμηση

Ο Διοικητής του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου

ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.