Αγ. Θωμά 17, Τ.Κ. 11527, Αθήνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ

Αξιότιμη Υφυπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής  κα Δόμνα Μιχαηλίδου

Αξιότιμε Υφυπουργέ Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

Αξιότιμε  Γενικέ Γραμματέα Πρόνοιας κ. Γεώργιε Σταμάτη

Αξιότιμη  Πρόεδρε – Διοικήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών κα Βενέττα Λαμπροπούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας,

Ως Διοικητής του ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα που το Νοσοκομείο μας πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, παρά τις δυσκολίες των καιρών μας.

Οι σταθμοί βιντεοτηλεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών στη χρήση των υπηρεσιών υγείας, και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου στηρίζει απόλυτα και βρίσκεται κοντά στις ευπαθείς ομάδες. Μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών, εξασφαλίζεται, η ισότιμη με τους υπόλοιπους πολίτες, πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, ενώ οι συγκεκριμένοι σταθμοί αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την καθολική πρόσβαση των κωφών και των βαρήκοων σε όλες τις υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, δίνοντας έγκυρες πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτή την πρωτοβουλία το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών με επικεφαλής την πρόεδρο κα Λαμπροπούλου, το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Υγείας έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση 20 τέτοιων σταθμών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Θα ήθελα ακόμα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και στη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία στέκεται πάντα δίπλα μας και στηρίζει κάθε μας δράση που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

Ελπίζω η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς τέτοιων εκδηλώσεων ώστε,  και στο μέλλον να λαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες, όπου η χρήση της τεχνολογίας θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

 

Αθήνα 15 – 07 – 2020

                                                                         Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                             ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επιλογές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.